Družba
(8)
false
Boštjan Okorn pri Zvezi potrošnikov Slovenije skrbi za primerjalno testiranje. Foto: Osebni arhiv

Klepet: Kakšna je moč potrošniških organizacij?

MMC-jeva spletna klepetalnica
11. oktober 2016 ob 12:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice je bil Boštjan Okorn z Zveze potrošnikov Slovenije, ki pri Evropski potrošniški organizaciji BEUC sodeluje na področju telekomunikacij in mobilnosti.

Afera Volkswagen je združila evropske potrošniške organizacije, a kljub temu po letu dni po izbruhu afere še ni videti končne rešitve za lastnike Volkswagnovih vozil.

Kakšna je odgovornost pristojnih inštitucij in kaj lahko lastniki vozil s spornim motorjem pričakujejo, si preberite v klepetu.G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Ogroženi
# 11.10.2016 ob 09:44
Izhajam iz spoznanja, da je na policah in že v oglaševanju toliko enih prevar in nategov, da katerakoli organizacija, ki si prilašča naziv krovne organizacije (varstva pravic) potrošnikov v Sloveniji, več kot očitno ni dorasla neoliberalnim prijemom tranzicijskih mahinatorjev.

In najlažje je odgovoriti, da imamo za to tržno inšpekcijo, ta pa poreče, da so zakoni takšni, kot so in smo jih vsi dolžni spoštovati ter, da ne morejo nič.

Povedati hočem, da takšen urad nosi nepravično ime. To ni zveza potrošnikov. To je klub potrošnikov s svojimi interesi. Nima pa nobene resne zveze z varovanjem pravic potrošnikov, kot bi z naziva šlo sklepati.

Primerjalni testi, ocene in podobno pa...super. Ocenili boste 10 različnih konzerv tun, katera, da je bolj zdrava, ker vsebuje manj soli. Ne boste pa znali narediti testa, od kod je ta tuna priplavala (iz območja Fukušime?), ker do tega podatka preprosto ne boste prišli.
Jaki neki test torej.
pašeresje
# 11.10.2016 ob 11:26
bi rekel da ne velika, oziroma če si na vrhu in bi lahko ukrepal, ko je jasno, da so izdelki nekvalitetni in povzročajo bolezni pri potrošnikih, lahko prejmeš mastno podkupnino...
xes
# 11.10.2016 ob 09:19
Ogroženi: ZPS ni državni urad ali kakorkoli del javnega sektorja. Je neprofitna organizacija, ki se financira iz članarine in naročnine na revijo. V vednost.... smo pa imeli še pred kratkim državni urad za varstvo potrošnikov, ki so ga hvala bogu ukinili po skrajno neumnem predlogu za ukinitev obvezne garancije na izdelke - urad za potrošnike, ki je deloval v nasprotju z interesi potrošnika.
tomive
# 12.10.2016 ob 09:16
Klepet: Kakšna je moč potrošniških organizacij?

Ničelna!
djdj
# 11.10.2016 ob 17:06
Uspešno reševanje problemov še naprej! Pomagate le svojim članom? Nekoč sem imel težavo in sem obupan mislil pisati ZPS ali v uredništvo oddaje Posebna Ponudba. Težavo mi je uspelo rešiti.
izo
# 11.10.2016 ob 15:41
pa folk, pozabte to nabijanje zveze glede odškodnin ipd, večini potrošnikov je zadeva v evropi jasna. je pe treba seveda črevo vlečt, sploh če te ministrstvo financira.
naj se ve, kdo je boter..
izo
# 11.10.2016 ob 15:36
pravi, da se financirajo od članov. je vem, ampak več ali man zgleda to meni državni denar
link
bralec12
# 11.10.2016 ob 10:26
Primerjava s tunami ni najbolj posrečena. Že iz embalaže se da ugotoviti kje so bile ribe ulovljene. Ker Japonci veliko jedo morske hrane, je tudi znano, da lovijo njihove ribiške ladje po svetovnih morjih in so marsikje že precej izlovile ribje populacije. Okoli Japonske dvomim da mrgoli tun. Sicer pa lahko testirajo tudi na radioaktivnost. Sicer bi se pa zelo hitro izvedelo, če bi si upali iti lovit "radioaktivne ribe" - živimo v dobi interneta.

Jaz ne bi vse kar vnaprej razglasil za laž in prevaro.

Se delno strinjam, da ta Zveza potrošnikov nima ravno moči, da bi vse tako kontrolirala kot to potrošniki želimo. Vendar pa bodo naredili tako, kot jih člani sprašujejo oz. od njih pričakujejo. Kot organizacija je čisto legitimna in mislim, da ji lahko dokaj zaupamo. Raje kot nekonstruktivno kritizirati je bolje zastavljati prava vprašanja in dajati prave predloge. In zahtevati odgovore.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Družba
link
"Naloga varuha je, da je slaba vest vodstva in programskih ustvarjalcev"
28
12. januar 2018 ob 13:52 "RTV ima izjemen kreativni in človeški potencial, škoda je, ker se izgublja v rokavcih notranjih sporov, nevoščljivosti, nerazumevanja javne odgovornosti," meni Ilinka Todorovski.
Več novic ...
Kazalo