Kolumne

Poudarki

  • Mihail Sakašvili postal guverner odeške regije, čez pet let bi lahko kandidiral za predsednika Ukrajine
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 54 glasov Ocenite to novico!
Mihail Sakašvili
Mihail Sakašvili postal guverner odeške regije. Foto: EPA
       Nekateri to razumejo tudi kot namig premierju Arseniju Jacenjuku, da se bo moral na naslednjih volitvah še posebej potruditi zaradi močne konkurence. Te pa ne bo imel Porošenko, vsaj v podobi Sakašvilija ne. Novopečeni Ukrajinec – mimogrede, v nasprotju z marsikaterim ukrajinskim politikom naj bi Sakašvili govoril ukrajinsko – se na predsedniških volitvah lahko pojavi šele po petih letih po prejemu potnega lista.       

Dodaj v

Hítrost novega državljana

Kolumna Andreja Stoparja
31. maj 2015 ob 17:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

V času, ko si verjetno zelo malo ljudi želi državljanstva Ukrajine, je ta država dobila novega državljana. Ne kogar koli, ampak nekdanjega predsednika skorajda sosednje Gruzije Mihaila Sakašvilija.

Mihail Sakašvili, že nekaj časa svetovalec predsednika Petra Porošenka, je tako rekoč skupaj s potnim listom dobil tudi visok položaj. Postal je guverner odeške regije.

Ukrajina zmeraj znova preseneča s kadrovskimi rešitvami. Pred časom so – zlasti v Rusiji in njej naklonjenemu delu javnosti na Zahodu – veliko pozornosti vzbudila imenovanja tujcev na ministrske položaje v ukrajinski vladi. Že takrat so se sprožile govorice, da Mihaila Sakašvilija čaka nekaj podobnega, menda celo položaj podpredsednika ukrajinske vlade. Ali pa vodenje nacionalnega protikorupcijskega urada. Že mogoče, da se številni spominjamo Sakašvilija po žvečenju kravate ali pa, bolj tehtno, po neslavnem porazu proti Rusiji avgusta 2008, ko je Gruzija izgubila svoji pokrajini Južno Osetijo in Abhazijo.

Ne gre pa pozabiti, da je nekdanji gruzijski predsednik, ki ga zdaj uradni Tbilisi išče zaradi prekoračitve pooblastil v času množičnih protestov leta 2007, nasprotniki pa mu očitajo, da je iz Gruzije naredil policijsko državo, uspešno izpeljal celo vrsto reform. Morda najbolj razvpita sta bila popolno reformiranje policije, ki je na postsovjetskem prostranstvu mejilo na čudež, in uspešen boj proti korupciji. Zadnjega si želijo tudi v Ukrajini in Sakašviliju napovedujejo usodo protikorupcijskega borca. Če (še) ne na državni ravni, pa v eni od v tem pogledu najbolj problematičnih regij, Odesi. Že samo tamkajšnje pristanišče in globoko zakoreninjena kriminalna tradicija dajeta osnovo za te domneve, pa problematična meja s Pridnjestrjem, tihotapske poti. Ni, da ni. Ampak …

Seveda Mihaila Sakašvilija v Ukrajino ni pripeljal le sloves popolnega borca proti korupcijskemu zlu. Pripeljale so ga osebne povezave – fakultetne klopi, ki jih je drgnil nedaleč od zdajšnjega predsednika Porošenka na kijevski univerzi ter botrstvo nekdanjega predsednika Viktorja Juščenka Sakašvilijevemu sinu Nikolozu. V Ukrajini je zaželen zaradi popolne podpore oranžni revoluciji pred dobrim desetletjem in Majdanu pred letom in pol. Pripeljala ga je protiruska politika, njegovo zavzemanje za približevanje EU-ju in predvsem zvezi Nato. In seveda iskanje zavetja zaradi pregona doma, kjer po letu 2013, ko je zapustil predsedniški urad, tako ni imel več pravega dela.

A vse to več kot o Mihailu Sakašviliju pravzaprav pove o ukrajinski politiki in njenih težavah. Analitiki opozarjajo, da je imenovanje Sakašvilija na čelo odeške oblasti odgovor Porošenka "vsemogočnemu" Igorju Kolomojskemu, saj je Sakašvilijev predhodnik Igor Palica veljal za človeka dnepropetrovskega oligarha. Nekateri to razumejo tudi kot namig premierju Arseniju Jacenjuku, da se bo moral na naslednjih volitvah še posebej potruditi zaradi močne konkurence. Te pa ne bo imel Porošenko, vsaj v podobi Sakašvilija ne. Novopečeni Ukrajinec – mimogrede, v nasprotju z marsikaterim ukrajinskim politikom naj bi Sakašvili govoril ukrajinsko – se na predsedniških volitvah lahko pojavi šele po petih letih po prejemu potnega lista.

Resno razpravljanje o državniških ambicijah nekdanjega predsednika ene države v drugi pa na Ukrajino meče, milo rečeno, nenavadno senco. Takšnim potezam botrujejo kadrovske zagate, globoko nezaupanje in očitna razhajanja v vrstah novih oblasti. 46-milijonski narod torej ne premore zanesljivih uradnikov, politike tukaj za trenutek pustimo ob strani, ki bi se lahko vsaj približno soočili s težavami. Ali kako? Pomislek je toliko bolj umesten, ker gre v Sakašvilijevem primeru za Odeso.

Kot regija je trenutno menda stabilna, a njeno istoimensko središče je bilo obenem prizorišče spopadov med Rusiji naklonjenimi državljani in privrženci ukrajinske enotnosti s tragično kulminacijo v Domu sindikatov 2. maja lani. Pričakovati je, da bo imel Sakašvili zdaj še več težav, kot bi jih imel sicer, kajti v Moskvi, kjer so njegovo imenovanje sprejeli z nezadovoljstvom, prezirom in posmehom, zagotovo ne bodo stali križemrok. Naivno bi bilo misliti, da Rusija lahko vpliva samo na ukrajinski Vzhod. A Miša, kot Sakašviliju pravijo v Gruziji oz. Miho v Ukrajini, je hiter in – hiter. Ne le, da se bliskovito vzpenja v ukrajinski hierarhiji. Beseda "hitrost", z naglasnim mestom na –i, namreč obstaja tudi v ruskem slovarju. Pomeni pa zvitost, prekanjenost.

Andrej Stopar, Radio Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
clutch00
# 31.05.2015 ob 17:03
nic novega, pac se ena ameriska lutka, ki je bil pripravljen pokopat svoj narod, za svojih 15 minut slave...
GORA2
# 31.05.2015 ob 17:09
Koga ima ta tip za vzornika je jasno,če pogledaš sliko.
frenki08
# 31.05.2015 ob 17:09
Že takrat so se sprožile govorice, da Mihaila Sakašvilija čaka nekaj podobnega, menda celo položaj podpredsednika ukrajinske vlade. Ali pa vodenje nacionalnega protikorupcijskega urada.
Hahaha. Človeku, ki ga matična država s tiralico išče zaradi korupcije, bi dali za vodit protikorupcijski urad. Ukrajina iz dneva v dan postaja evropska Somalija.
ponosnikmet
# 31.05.2015 ob 17:29
Nekam čudno roko drži...
dude
# 31.05.2015 ob 17:09
He he... slika pa kot, da bi jo izbral FSB.
tristokosmatih
# 31.05.2015 ob 17:02
Ojoj, Ukrajinci, hitro poskrijte kravate, sicer vam bo ta vse pojedel.
help
# 31.05.2015 ob 17:15
Spokal iz enega NATO pašaluka v drugega.
wooly peter
# 31.05.2015 ob 17:59
V članku je pozabljeno na dve stvari:

- ko je dobil ukrajinsko državljanstvo, se je odrekel gruzijskemu. Bivši njegov narod ga prezira že iz tega razloga.

- protikorupkcijski čarodej je z mednarodno tiralico iskan zaradi porabe državnih sredstev za implantacijo lastnih las. Ne me spraševat, kam in katerih. Pomembno je, da tega ni v članku, ker pokvrai imidž borca proti korupciji.
Q_
# 31.05.2015 ob 17:35
"In seveda iskanje zavetja zaradi pregona doma, kjer po letu 2013, ko je zapustil predsedniški urad, tako ni imel več pravega dela."

...ne, dragi novinarji, Gruzija prosi Interpol za pomoč pri izročitvi v domovino.
dude
# 31.05.2015 ob 17:11
"po neslavnem porazu proti Rusiji avgusta 2008, ko je Gruzija izgubila svoji pokrajini Južno Osetijo in Abhazijo."

Zanimiva razlaga poraza v vojni. Juzna Osetija in Abhazija ze prej nista bili de facto del Gruzije. Tako da ju niso izgubili. Definitivno pa je bila slaba poteza.
Politkomisar.
# 31.05.2015 ob 17:23
Imenovanje Sakašvilija me močno spominja na Hitlerjevo reševanje Mussolinija, ki so ga fašisti odstranili iz vlade zaradi njegovih totalnih neuspehov v vojni in ga zaradi tega zaprli. Takrat je Hitler poslal svoje elitne vojake, da so rešili tega fašističnega diktatorja, ki ga je potem Hitler ustoličil na severu Italije za vodenje neke nove kvazi italijanske državice. Hitler mu ni dal nemškega državljanstva in ni ga imenoval za svojega ministra ali šefa kakšnega nemškega okrožja, čeprav bi to kot firer lahko storil. Poleg tega je tudi Mussolini tekoče obvladal nemščino. Ampak Ukrajinci so nekaj posebnega, oni so presegli svoje vzornike. Porošenko je šel korak dlje od Hitlerja in Sakašviliju, ki prav tako obvlada ukrajinsko, temu gruzinskemu Mussoliniju, dali celo državljanstvo in ga postavili na čelo Odeške regije, ki je prorusko usmerjena. Na koncu se ne bi čudil, če bi ga imenovali za premiera ali celo naslednjega predsednika države! Skratka vzporednic s Hitlerjem in Mussolinijem v tem primeru ne manjka! Upam, da se bo tudi končalo tako hitro kot se je končala Mussolinijeva in Hitlerjeva vladavina. Ukrajina je tokrat šla že nižje on mogočega nizkotnega obnašanja. Čaka jo totalni poraz!
bobby8
# 31.05.2015 ob 18:26
Sedaj ne dvomim več,da bo Ukrajina kmalu izgubila še Odeso.
dvorednik
# 31.05.2015 ob 18:55
Guverner Odese z kijevskim državljanstvom (Ukrajine ni več). Pogoj za prijavo in izbiro guvernerja je bil le eden, smrtno sovraštvo do Rusov z obljubo genocida nad njimi.
Juzer mk2
# 31.05.2015 ob 17:43
@IndyBob
Čas bi bil, da EU tudi ekonomsko pomaga Ukrajini. Npr. s subvencijami evropskim podjetjem za investiranje v Ukrajino.

Kdo bo investiral v skorumpirano mafijsko državo, kjer ti lahko paravojaške enote ki so na plačilni listi konkurenčnega tajkuna, razbijejo podjetje in policija se ne bo pretegnila da bi vzpostavila "vladavino prava".

Ukrajina bo bankrotirala in ameriški plenilci bodo pokupili državno premoženje, to je to. The end.
KLIPAN
# 31.05.2015 ob 20:25
Ukrajina je totalna komedija odkar jo vodijo Američani.
General
# 31.05.2015 ob 20:24
To kar se dogaja v Ukrajini je že tragikomedija.

V Odessi so se spomnili na pobite otroke.
RESNICA
# 31.05.2015 ob 19:03
Ne gre pa pozabiti, da je nekdanji gruzijski predsednik, ki ga zdaj uradni Tbilisi išče zaradi prekoračitve pooblastil v času množičnih protestov leta 2007, nasprotniki pa mu očitajo, da je iz Gruzije naredil policijsko državo, uspešno izpeljal celo vrsto reform. Morda najbolj razvpita sta bila popolno reformiranje policije, ki je na postsovjetskem prostranstvu mejilo na čudež, in uspešen boj proti korupciji.

Pa Vi to resno?

Kolumna Andreja Stoparja
31. maj 2015 ob 17:00
Ljubljana - MMC RTV SLO


Spoštovani Andrej Stopar, Vaš članek je politični pamflet!!!
Zakaj pa ste pozabili "konkretizirati" obtožbe na račun Mihaila Sakašvilija.v Gruziji? Pa da ne bo kakega nesporazuma, preganja ga Pro-Zahodna, NATO vlada, ne neki Rusofili...

Med drugim je obtočen umorov, izsiljevanja, uporabe policije in vojske proti lastenmu prebivalstvu in seveda Korupcije!!!

Vi pa se norčujete iz nas, ki skrbimo, da Vi dobite svojo plaču...

Hud spodrsljaj Dnevnega urednika in tudi Glavne urednice ga.Rebernik!!!
DrMinistr
# 31.05.2015 ob 18:24
A vse to več kot o Mihailu Sakašviliju pravzaprav pove o ukrajinski politiki in njenih težavah

Eden najbolj pomenljivih stavkov v članku...
Domen Pivec
# 31.05.2015 ob 18:08
Ta je ta pravi. Kot prvo je napadel suvereno državo in bil poražen.
mb128
# 31.05.2015 ob 17:48
Huh, jaz sem pa dosedaj smatral da samo športniki dobivajo državljanstva. Mimogrede, a je to slučajno kakšen nov tip demokracije?!
Politkomisar.
# 31.05.2015 ob 17:45
Saj vam pravim, Sakašvili je novodobni gruzinski Mussolini, tudi njega so njegovi rojaki in to lastni fašisti odstranili iz oblasti in zaprli, ker so videli, da je navadna propalica, dokler ga ni iz ujetništva rešil Hitler in mu ponudil nemško kontrolirano severno Italijo, kjer je lahko še naprej pod varstvom nacizma zganjal svoj fašizem naprej. Tako so tudi Sakašvilija po porazih, kjer je s svojimi fašističnimi pohodi močno okrnil Gruzijo, enako kot Milošević Srbijo, da ne bo kdo spet rekel, da obožujem jugofašiste, odstranili svojega diktatorje, samo Ukrajina jih sprejema v svoje vrste, tako kot Hitler domobrance.. Naši osamosvojiteljčki pa to vse zagovarjajo? hehe
scipio
# 31.05.2015 ob 17:13
Kaj je to? Isto kot heil Hitler še brke naj pusti rast. Fuj.
RESNICA
# 31.05.2015 ob 19:13
Naprimer, v korupcijo , skupaj z Mihailom Sakašvilijom je voleten tudi "borec za človekove pravice in proti korupciji", bivši zunanji minister Švedske Carl Bildt.

Swedish Foreign Minister Carl Bildt acussed of corruption
SF-SN
# 31.05.2015 ob 19:12
Morda najbolj razvpita sta bila popolno reformiranje policije, ki je na postsovjetskem prostranstvu mejilo na čudež, in uspešen boj proti korupciji.

Hhahah uspešen boj proti koruociji pa ja :D
Če ga iščejo tudi zaradi korupcije, ko je pobral 450k davkoplačevalskega denarja za botoks in presajanje las :D
Je kot gruzijski JJ
bobby8
# 31.05.2015 ob 18:41
Glede na držo roke na sliki je primeren duhu vladajoče ekipe v Ukraini.
el CARTEL
# 31.05.2015 ob 17:40
Ne gre pa pozabiti, da je nekdanji gruzijski predsednik, ki ga zdaj uradni Tbilisi išče zaradi prekoračitve pooblastil v času množičnih protestov leta 2007,

torej je ukrajina dala zavetišče človeku ki ga išče pravosodstvo v njegovi matični državi...

tako bežijo veliki kriminalci - vzamejo pasoš druge države.
mali se vsaj nedostojno morajo skrivati v ceninih motelih
Bobicek
# 01.06.2015 ob 01:20
A to mate zdaj celo adaptacijo člankov, prispevkov, kolumn... na rtvslo, da bi ljudem z njimi prali pamet, češ, da je kijevska vlada O.K., Rusi pa kao bad guyi. Sploh ne vsete kako s tem izgubljate verodostojnost. V bistvu je že nimate več. V zadnjem letu in pol ste jo popolnoma izgubili.

Na rtvslo ste okupiral vse sile zato, da bi poneumljal ljudi. A po ogledu komentarjev vam na srečo ne uspeva. Mogoče jih je 5% za nastavljeno fašististično kijevsko vlado. Ostalih 95% pa nas je gladko proti.

Kdaj lahko pričakujemo novo propagandno sporočilo?
Roko_europe
# 31.05.2015 ob 22:59
Ukrajina z kijevsko hunto na čelu je leglo kriminalcev, katere pa EU zveličano in pod prisilo podpira. Narod pa je tako tam kot pri nas lačen, skorumpirani politiki pa od lagodja in bogastva pokajo po šivih. Aja, temu pravimo danes demokracija, sem pozabil?!?!
Sebastjan666
# 31.05.2015 ob 19:49
vojnaslo91

Tema članka je Ukrajina in postavljanje na oblast skorumpiranega nasilneža nad protestniki.

Zopet tvoj procesor nekaj šteka, pa prsti pišejo nekaj po svoje. Malo preglej viruse pa to.
Politkomisar.
# 31.05.2015 ob 18:01
Pa dajmo še malo analizirat ukrajinski argument, ki pravi, da se bo Sakašvili uspešno boril proti korupciji, zato naj bi bil nepogrešljiv v ukrajinski politiki. Bog jim pomagaj! Tudi to me spominja na Mussolinija, saj je prav on je zatrl mafijo v Italiji! Zakaj pa mislite, da je mafija pomagala zaveznikom na jugu Italije, ko so se izkrcali in osvobodili državo? Brez njih Italija ne bi tako hitro kapitulirala. Od kje pa mislite, da je italijanska mafija pridobila takšno moč in vpliv? Zavezniki so jim dali! Od Mussolinija sigurno ne, ker jih je vse zaprl. Vendar se Hitler kljub temu ni spomnil, da bi poklical Mussolinija v Nemčijo, kjer bi mu pomagal reševat probleme v korupciji. Prav tako ga ni poklical v Nemčijo za ministra transporta, baje je Mussolini v Italiji poskrbel, da so vlaki vozili po natančnem voznem redu, tudi za vojskovodjo ga sigurno ne bi imenoval, ker je imel slab sloves, ampak vseeno ga je občudoval, ker je bil poseben človek. Vendar mu ni dal nemškega državljanstva. Porošenko pa je tej propalici dal vse, kar Hitler še v sanjah ne bi naredil. Tako je to, ko učenec preseže svojega učitelja....
General
# 31.05.2015 ob 23:59
Tisti ki ne stopi na zastavo je za separatiste.
General
# 31.05.2015 ob 22:48
Živela demokracija
Sebastjan666
# 31.05.2015 ob 19:45
Ne gre pa pozabiti, da je nekdanji gruzijski predsednik, ki ga zdaj uradni Tbilisi išče zaradi prekoračitve pooblastil v času množičnih protestov leta 2007,

Seveda, ljudje, ki bolj malo razmišljajo bodo pozdravili vsako parodijo na demokracijo in neumnost svojih idolov.
Sakašvilija, ki je bil odstavljen, ker je uporabil prekomerno silo do demonstrantov (ej, naši podporniki ameriško-ukrajinskih demokratov, kaj niste vi rekli, da tega pa Januković ne sme) in skorumpiran, bo postavil na oblast v Odesi nihče drug, kot skorumpirani Porošenko, da se bo boril proti korupciji. Seveda, gliha vkup štriha.
So pa takrat, ko so ga preganjale gruzijske oblasti, ZDA povedale, da se pravni sistem ne sme uporabljati kot orodje, za politično maščevanje.
Seveda ne, ko se gre pa za njihovega skorumpiranca. To ti je ta demokracija.
Sicer so pa v znanstveni študiji Competitive Authoritarianism iz leta 2010 ugotovili, da je bila za časa tega ameriškega pudlja Gruzija 'konkurenčno' avtoritarna država.

sicer pa mu v Grutiji grozi do 11 let zapora - ampak, če si ameriški pudelj, te bodo vseeno nekje drugje nagradili. No, medtem je ta skorumpiranec živel v ZDA. Ja, normalno. Pa še evropska unija je zraven vtikala svoj nos, da jo skrbi to, kar se dogaja v Gruziji, ko so obtožili in zaprli nekaj Sakašvilijevih sodelavcev. Tem hudim skrbem EU-ja, , se je pridružil tudi podpornik đihadistov iz Libije Sirije in Iraka, ameriški senator McCain.

No, če strnemo na kratko ukrajinski boj za demokracijo in korupcijo:
Skorumpiranec Porošenko, ki je prišel na oblast, ker je skorumpirani Januković menda uporabil prekomerno silo proti demonstrantom, je postavil na oblast v Odesi skorumpiranega Sakašvilija, ki je obtožen, da je menda uporabil prekomerno silo proti demonstrantom. Logično?

In folk to še vedno sprejema z odobravanjem in ponosom.
TIGR
# 31.05.2015 ob 19:34
Mihail Sakašvili, že nekaj časa svetovalec predsednika Petra Porošenka, je tako rekoč skupaj s potnim listom dobil tudi visok položaj. Postal je guverner odeške regije.

Novica, saj ni res pa je... Kriminalec par excellence nastavljen na visok položaj. Sam članek je pa žalitev za povprečno inteligentnega in razgledanega Evropejca.

Andrej, a lahko gremo še nižje? Težko...
dog21
# 31.05.2015 ob 19:27
Naj ga Ukrajina preda saj ga doma že pričakujejo !
Bivši uporabnik
# 31.05.2015 ob 18:35
In kakšne reference ima 'švili, razen te, da jih je med besnim zaganjem v nad-zver krepko dobil po P in zakockal pol fevda?
anity
# 31.05.2015 ob 23:44
Zahod na celu s svetovnimi policisti, verjetno ne more biti vec bolj ociten, kdo so njihovi ljudje, ki morajo rusiti Rusijo.
Roko_europe
# 31.05.2015 ob 23:07
@Vinbencin

Takole čez palec je lahko govoriti, sploh če nosiš leče zahodnih proizvajalcev pred očmi. V bistvu pa je bila Sovjetska zveza po padcu Carske Rusije do druge svetovne vojne med najmočnejšimi svetovnimi gospodarstvi. Seveda je pa komunizem doprinesel svoje posledice, katere so občutne še danes!
Hopi
# 31.05.2015 ob 20:48
Tale Sakašvili je pravi vzgled za Janšo.
Juzer mk2
# 31.05.2015 ob 20:47
Pametni Slovenci vedo da je bila Ukrajina pred majdanskim pučem Ruski "problem". Falirana Bandera-Ukropija pa bo sedaj evropski problem. Hvala USA, res rabimo še eno Grčijo.
TIGR
# 31.05.2015 ob 19:40
G. Novinar, rad bi članek o trenutnem sožitju med Rusi in Ukrajinci na ozemlju bivše Ukrajine. Prosil bi še, da v članku navedete, kako se je standard na tem ozemlju eksponentno povečal. Omenite še, da se izseljeni ljudje sedaj, ko je Miša nastavljen, trumoma vračajo nazaj domov. Vsi leti so namreč razprodani za pol leta vnaprej...

Sporočite mi prosim, koliko storitev stane. Ponudbe na ZS. :-))
bobby8
# 31.05.2015 ob 19:39
vojnaslo91
Recimo ZL... je predlagala Družinski zakonik... na podlagi sprejetja tega zakona je potem Putin kaznoval Slovenijo. Zanimivo...
----------------
In kako je kaznoval Slovenijo????
SF-SN
# 31.05.2015 ob 19:13
No, pa v Odessi ni ravno mirno.
Pripadnike levice in neodvisne blogerje se ugrablja in pretepa
bobby8
# 31.05.2015 ob 19:02
DrMinistr
Sicer je pa Ukrajina kot kaže lahko idelano pribežališče za Ivana, če ustavni sodniki slučajno snamejo rumene kravate.
-----------------------
Ja odlična ideja in tam lahko ustanovi lastni KPK.In sabo naj odpelje celotno sds in nsi.
Za Slovenijo bi bilo to zelo dobro.
GORA2
# 31.05.2015 ob 18:13
VKokielov
Andrejeva vest je tako dobra,da dogotke 2 maja pojasni z besedo kulminacija.
zozozo
# 31.05.2015 ob 21:07
Slika pove več kot tisoč besed.
General
# 31.05.2015 ob 20:31
Prebivalci Odesse so prinesli tudi kravato.

RESNICA
# 31.05.2015 ob 19:30
Konkretiziranje obtožb:
Između ostalog, trebalo bi da se ispitaju eventualna umešanost Sakašvilija u smrt bivšeg premijera Zuraba Žvanije, policijski upad u jednu nezavisnu medijsku kuću, pronevera fondova od strane državne bezbednosne službe i nelegalne zaplene imovine.

Umori, policijsko nasilje, finančne poneverbe...

Ja, to so vrline Zahodne civilizacije....
wooly peter
# 31.05.2015 ob 18:08
Mišiko ni ne vojskovodja, ne nič, je pač "asset".

Poskusi iskati preko gru MNZ - MZZ, ni vrag da ti uspe, saj si vešč gugla.
Springbok
# 31.05.2015 ob 21:35
Mi lahko Ukrajincem ponudimo JJ-ja. Oni ga nastavijo za guvernera Luganska, mi pa se ga znebimo.
Andrej Stopar
link
Nespodobni kaos
47
24. julij 2015 ob 12:18 10. julija je državni zbor sprejel deklaracijo o zunanji politiki, ki med drugim med cilje naše države postavlja varnost, politično stabilnost v sosedstvu in Evropi ter urejene dvostranske odnose.
Več novic ...
Kazalo