Glavna ženska zvezdnica serije Robin Wright. Foto: Reuters
Glavna ženska zvezdnica serije Robin Wright. Foto: Reuters

Zagovorniki maratonskega ždenja pred TV-sprejemnikom ali računalnikom pravijo, da je užitek ob tem, ko si na dušek ogledaš celotno sezono in ti ni treba čakati teden dni na novo nadaljevanje, ključna pozitivna stran tovrstnega početja. A užitku sledi kruta resničnost: po navadi enoletno čakanje na novo sezono, ko se krog znova ponovi.

Takšna je izkušnja, ki jo je pretekli teden verjetno doživel tudi marsikateri slovenski navdušenec nad Hišo kart, ko je pretekli teden prišla na splet druga sezone te priljubljene politične serije s Kevinom Spaceyjem in Robin Wright v glavnih vlogah. Številčnih podatkov za Slovenijo sicer ni, so pa znani za ZDA.

Evropejci zdržljivejši kot Američani
Vseh 13 epizod, vsaka traja 50 minut, sta si pretekli teden ogledala okoli dva odstotka Netflixovih ameriških naročnikov, kar pomeni okoli 600.000 gledalcev, in
en odstotek Netflixovih naročnikov zunaj ZDA. Kot kažejo analize, si je vsaj eno epizodo prvi teden po prihodu nove sezone ogledalo od 5 do 15 odstotkov vseh Netflixovih naročnikov. Američani so si v povprečju pretekli konec tedna ogledali tri epizode, Evropejci pa pet epizod.