Duo Amal (v arabščini upanje) sestavljata izraelski in palestinski pianist Bishara Haroni in Yaron Kohlberg. Nastopila bosta 22. julija v cerkvi San Francesco. Foto: http://mittelfest.org/
Duo Amal (v arabščini upanje) sestavljata izraelski in palestinski pianist Bishara Haroni in Yaron Kohlberg. Nastopila bosta 22. julija v cerkvi San Francesco. Foto: http://mittelfest.org/
Obiskovalci festivala si bodo med drugim ogledali predstavo Divjad po tekstu Nejca Gazvode in v režiji Romea Grebenška. Izvedena bo v italijanščini v prevodu Mirana Košute.
Obiskovalci festivala si bodo med drugim ogledali predstavo Divjad po tekstu Nejca Gazvode in v režiji Romea Grebenška. Izvedena bo v italijanščini v prevodu Mirana Košute. Foto: mittelfest.org

Pod naslovom, ki združuje tri jezike - Aghe.Voda.Uje.- bodo izvedli skladbe, ki so jih prav za to priložnost prispevali skladatelji, izvajalci, kantavtorji in pesniki iz Italije, vseh nekdanjih jugoslovanskih republik in Albanije, v rapsodijo umetnikov pa jih je združil skladatelj Valter Silviotti. Slovenijo bodo na koncertu predstavljali kantavtor Vlado Kreslin, pesnik Miroslav Košuta in pevka Tatjana Mihelj.
Festival prinaša 60 dogodkov, zadnji bo dogajanje sklenil 26. julija. S postavitvijo vode v središče programa želijo organizatorji opozoriti na element, ki ne pozna meja, združuje, je javno dobro, obenem pa ogrožen, saj je postal povod za vojne. Manifest našega festivala je upanje na možnost sobivanja ne glede na individualne razlike, je na nedavni predstavitvi dejal umetniški vodja Franco Calabretto.
Izraelsko-palestinska naveza Duo Amal
V festivalski koncept so med drugim vključili tudi Duo Amal, kar v arabščini pomeni upanje, ki ga sestavljata izraelski in palestinski pianist Bishara Haroni in Yaron Kohlberg. Uprizoritveni del programa pa se bo med drugim dotaknil velikega števila žrtev v Sredozemlju.
Program napoveduje gostovanje plesne ikone Carolyn Carlson in Alessandro Ferr, predstavili pa se bodo tudi obetavni mladi umetniki. Slovenijo bo na 24. Mittelfestu zastopala še predstava Divjad po tekstu Nejca Gazvode in v režiji Romea Grebenška. Izvedena bo v italijanščini v prevodu Mirana Košute.
Organizatorji želijo ustvariti mesto, ki živi s festivalom. Mesto, ki ga ščiti Unescov seznam kulturne dediščine, postane v teh dneh oder različnim dogodkom, letošnja prizorišča bodo tudi izložbe trgovin.