Potem ko sta sicer nezavezujoče mnenje podala oba sveta zavoda, bo imel odločilno besedo minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Uroš Grilc. Foto: BoBo
Potem ko sta sicer nezavezujoče mnenje podala oba sveta zavoda, bo imel odločilno besedo minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Uroš Grilc. Foto: BoBo
Mitja Rotovnik z oktobrom zapušča funkcijo, ki jo je zasedal več kot tri desetletja. Foto: BoBo

Oba sveta sta mnenje podala po tem, ko je izbirna komisija, ki je bila imenovana za izvedbo javnega razpisa za generalnega direktorja zavoda Cankarjevega doma (CD), ministru za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Urošu Grilcu kot najustreznejšo kandidatko predlagala trenutno direktorico Slovenskega mladinskega gledališča. Njuno mnenje sicer ni obvezujoče, tako da bo imel zadnjo besedo Grilc.

Svet CD-ja od letošnjega februarja sestavljajo Andraž Pöschl, Vesna Jurca Tadel, Barbara Predan, Barbara Drnač in Tatjana Ažman, predseduje pa mu Aleš Čerin. Člani strokovnega sveta pa so Boštjan Botas Kenda, Blaž Lukan, Andrej Grafenauer in Milček Komelj ter predstavniki zaposlenih Maja Vidergar in Mensur Hodžić, predseduje jim Barbara Rogelj.

Po več kot treh desetletjih najtežje finančno leto
Očitno gre za precej zaželeno funkcijo, saj je ministrstvo na razpis za generalnega direktorja Cankarjevega doma prejelo skupno 11 prijav. Po dolgih 32 letih se s tega položaja poslavlja Mitja Rotovnik, ki bo svoj zadnji mandat končal oktobra.

Ob koncu seje sveta pa je Rotovnik opozoril na težak finančni položaj zavoda. Po njegovih besedah gre v finančnem smislu za najtežje leto od ustanovitve CD-ja v daljnem letu 1981.