Kamfest - odličen izgovor za obisk Kamnika. Foto: BoBo
Kamfest - odličen izgovor za obisk Kamnika. Foto: BoBo
Okoli 70 dogodkov bo do 18. avgusta skrbelo za živžav na mestnih ulicah. Foto: BoBo

Ob jubilejni izdaji prireditelji napovedujejo rekordno število - okoli 70 - različnih dogodkov, ki bodo vse do 18. avgusta zapolnili prav tako rekordno število prizorišč.

Srečne in žalostne usode delavcev
Kot poseben festivalski dogodek v Kulturnem društvu Priden možic, ki pripravlja festival, napovedujejo nedeljsko odprtje razstave v parku Evropa z naslovom Kam so šle vse fabrike?. "Postindustrijska" razstava, ki je nastala v koprodukciji z Medobčinskim muzejem Kamnik, bo prikazala zgodbe sedmih kamniških tovarn - med njimi Ete, Svilanita, Titana -, njihove srečne in žalostne trenutke ter usode delavcev. Poleg zgodb bodo razstavljeni tudi industrijski stroji iz tovarn.

Privlačni izvajalci iz domačih in tujih logov
Glasbeni program bo potekal na glavnem odru, ki bo na Malem gradu, in na večernem odru, postavljenem v središču mesta. Zvrstili se bodo koncerti tujih skupin - psihadeličnih elektrorokerjev Suuns iz Kanade, francoske popzvezdnice Nadeah, nemško-grškega indiedueta Sea+Air, reške zasedbe Sunshine Madness ter britanske dive folka in bluza Kirsty Almeida. Med slovenskimi zasedbami bodo nastopili Ludovik Material, Incurabili in Hex ter stari znanci velikih odrov Vlado Kreslin, Zmelkoow, Jinx, Manouche in Don Mentony Band.

Festival se letos prvič širi tudi na grad Zaprice. Tam bo potekal kinoprogram, ki ga bodo pripravili skupaj z Mestnim kinom Domžale. Na ogled bosta tudi monokomediji, produkciji SiTi Teatra BTC, Jamski človek v izvedbi Uroša Fürsta in Star Fotr v izvedbi Janeza Hočevarja - Rifleta.

Pripravili bodo tudi pester otroški program, ki bo že drugo leto potekal v Keršmančevem parku.

Prvi Kamfest je leta 2003 izpeljala skupina mladih iz KD-ja Priden možic, v desetih letih pa je prerasel v največji poletni festival širše regije.