Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltla odpira Mini poletje. Foto: Miha Fras
Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltla odpira Mini poletje. Foto: Miha Fras
false
Utrinek z ustvarjalnih delavnic. Foto: Črt Lipej

Festival bo združeval različne generacije vse tja do 28. avgusta. Prvi del bo v znamenju izbranih predstav Mini teatra, poleg Jurčka in treh razbojnikov bodo na ogled še Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu) (26. junija ob 18. uri), Majhne zgodbe o ljubezni (3. julija ob 18. uri), Zlatolaska (9. julija ob 11. uri) in ustvarjalne delavnice ob koncih tedna, drugi del pa bo v znamenju gostovanj iz tujine, prihajajo ustvarjalci iz Rusije, Velike Britanije, Črne gore in Srbije.

Avgusta gostovanja
Rusko gledališče Teatrol Theater se bo predstavilo s predstavo Čudež škrlatnega jadra v soboto, 20. avgusta, že dan pozneje pa bo na ogled predstava Pravljica o ribiču in ribici, ki jo bodo pripravili ustvarjalci črnogorskega gledališča Gradsko pozorište Podgorica. Teden dni pozneje bo na ogled Peter Pan, ki jo bodo uprizorili srbski gledališčniki (režija Robert Waltl), gostovanja pa bo sklenila predstava Čevelj kanguru in strašni veliki škorenj v izvedbi britanskega gledališča Garlic Theatre, ki bo na sporedu 28. avgusta.

Delavnice na različno tematiko bodo ob koncih tedna, od 17. do 25. avgusta pa bodo potekale delavnice za mladostnike in begunce, stare od 14 do 18 let, na temo beguncev z naslovom Srečanja, ki jih bo vodil igralec in režiser Dennis Katzmann.

Današnji otvoritveni dan festivala sovpada tudi z dnevom križevniškega soseda. Po zanimivem in raznolikem popoldanskem dogajanju za vse starosti se bo dan ob 21. uri sklenil z vrhunskim bluesrockovskim koncertom skupine Earth vs Space.

Mini poletje na Križevniški
Mini poletje na Križevniški