Dickie Beau v performansu Izgubljen v prehodih, ki bo na sporedu v soboto ob 21.30 v Stari mestni elektrarni. Foto: Joel Fildes
Dickie Beau v performansu Izgubljen v prehodih, ki bo na sporedu v soboto ob 21.30 v Stari mestni elektrarni. Foto: Joel Fildes
Kabaret Težave s spolom z Davidom Hoylom bo v soboto sklenil letošnje Mesto žensk. Foto: Lee Baxter

V okviru dvanajstih dogodkov, ki se bodo zvrstili na različnih prizoriščih po celotnem mestu, bodo umetniški ustvarjalci v okviru performansov, predstav, kabareta, okroglih miz, instalacij, programa projekcij itn. predstavili načine, na katere je mogoče skozi performans "uprizoriti" ženskost in "queerati" reprezentacije spola.

Kot ženska sestavlja osupljiva skupina angleških umetnikov - ženske, ki uprizarjajo ženske, ženske, ki uprizarjajo moške, moški, ki uprizarjajo ženske, in umetniki, ki v celoti prestopajo meje spola.

Program Kot ženska je del iniciative Live Art Development Agency z naslovom Restock, Rethink, Reflect 3: Live Art and Feminism, ki odkriva in opredeljuje vpliv performansa na feministične teorije in prispevek umetnic k diskurzu o sodobni politiki spola.

V programu se tako predstavljajo umetnice in umetniki: Lois Weaver, George Chakravarthi, The Girls, Dickie Beau, Nando Messias, Lucy Hutson, Laura Bridgeman, Serge Nicholson in Davida Hoyla.

Festival Mesto žensk v sodelovanju z MMC-jem organizira nagradno igro, v kateri podeljuje dve vstopnici za oba dneva dogodkov.

Nagrado, dve vstopnici za dogodke, prejme Mateja Škarja iz Mirne.