Tudi v Sloveniji smo dobili portal za spletne dražbe. Foto: ww.rupniks.com
Tudi v Sloveniji smo dobili portal za spletne dražbe. Foto: ww.rupniks.com
Število del v katalogu se hitro veča. Foto: www.rupniks.com

www.rupniks.com je odprta prva specializirana slovenska spletna dražbena hiša. Rok do izteka dražbe bo okrog 20 dni, avtor strani pa bo prirejal tudi dražbe v živo.

Kot razlog za ustanovitev Celjan Robert Rupnik navaja, da je to samo resno nadaljevanje njegovih otroških hobijev, ko je zbiral značke, znamke, kovance in stare predmete z babičinega podstrešja.

Za zdaj je v ponudbi Rupnikove dražbene hiše velik izbor likovnih del slovenskih avtorjev, nakit, orientalska umetnost in antikvitete, knjige, kipi in skulpture, preproge, prevozna sredstva, kovanci, bankovci, znamke, elektronika, pohištvo, izdelki iz stekla, glasbila, lestenci, vse za dom in vrt, porcelan in keramika, srebrnina, rabljena oblačila, ročne in stenske ure, vina in žganje, gurmanski prehrambeni izdelki ter umetno kovaštvo.

Rok do izteka dražbe okoli 20 dni
Kot napoveduje Rupnik, bo rok do izteka dražbe za posamezni izdelek okrog 20 dni. Poleg spletnih avkcij bo Rupnik pripravljal tudi dražbe v živo, prva tovrstna bo septembra letos na celjskem Starem gradu, ko bo na dražbi mogoče izbirati med 100 izbranimi pasemskimi konji. Ta dražba naj bi postala tradicionalna, vsak mesec naj bi Rupnik pripravil po še eno avkcijo različnih predmetov.