Med nastopajočimi, ki so poskrbeli za udarno glasbeno odprtje Kunigunde, je bil tudi Kiril Džajkovski. Foto: MMC RTV SLO
Med nastopajočimi, ki so poskrbeli za udarno glasbeno odprtje Kunigunde, je bil tudi Kiril Džajkovski. Foto: MMC RTV SLO
Mladostna Kunigunda (ne) straši po Velenju

Inštalacijo, s katero so vpeljali 14. izdajo festivala, so v popoldanskih urah predstavili v podhodu na Cankarjevi ulici. Na otvoritveni dan so v letnem kinu ob Škalskem jezeru pripravili še spektakel, na katerem so nastopile skupine Cuf, Leni Kravac, Karma Coma in Kiril Dzajkovski. Festival je odprt, dogajanje, ki ga organizira Mladinski center Velenje, pa bo potekalo še do 27. avgusta.
V mladinskem centru ugotavljajo, da na velenjske ulice le poredko zaide kakšen poulični glasbenik, zato bodo v soboto središče Velenja zasedli glasbeniki, ki poznajo vse najboljše kotičke v največjih mestih ter z moderno glasbo in unikatnimi inštrumenti povsod zvabljajo cekine v klobuke.

Celoten program festivala najdete tukaj.

Nedeljski večer je namenjen nastopu zasedbe Big Band Vox, katere člani prihajajo z različnih delov Slovenije, a Velenje vse tako ali drugače povezuje. Priznani in izkušeni glasbeniki se bodo tokrat predstavili z gosti kot so Sanja Mlinar, Aleš Hadalin in Dani Gregorc.
V ponedeljek napovedujejo delavnico hoje po vrvi, 'slacklining', šport, ki se je sprva razširil med plezalci, zaradi svoje vsestranskosti pa postaja vse bolj priljubljen samostojen šport. Vse do zaključka festivala prihodnjo soboto bodo obiskovalci Kunigunde v t. i. strojnici lahko izdelovali inštrumente iz odpadnih materialov, festival pa bo sklenili koncert skupine Noctiferia.
Mladostna Kunigunda (ne) straši po Velenju