"Prešerna Ana je odgovor na spreminjajočo se družbo in našo dejavno vlogo v njej. Čutimo se odgovorne, da kot člani družbe poskusimo pripraviti mlade umetnike na nov, proaktiven pristop za boljšo prihodnost," so zapisali organizatorji. Foto: anamonro.org

Festival izhaja iz družbene odgovornosti, vlaganja v znanje in ljudi in ga nadgrajuje z dogajanjem na ulici, so sporočili organizatorji festivala.

Posebnost bo govorniška paleta, na kateri bo mogoče predstaviti podjetniške ideje. Na festivalu bodo zainteresiranim predstavniki Etri skupnosti svetovali o mogočih oblikah ustanavljanja podjetij, črpanju sredstev za mikro in mala podjetja, o socialnem podjetništvu in podobnem.

Enodnevna sestra Ane Desetnice
Ta festivalski pristop je rezultat večletnega sodelovanja v času festivala Ana Desetnice, kjer so projekt Nakup z namenom v živo predstavili obiskovalcem. Pravična cena pa je na trg prišla s predstavo Ljubljanske zgodbe. Po teh preizkusnih predstavitvah so se organizatorji opogumili storiti korak naprej in nastal je festival, katerega poslanstvo je uresničevanje omenjenih konceptov.

Celotni program Prešerne Ane si lahko pogledate na tej povezavi.


Iz prestolnice po vsej državi
Za dogodkom stojijo Gledališče Ane Monro, ki je glavni koordinator festivala in zadolžen za kulturni program, Etri skupnost, ki bo poskrbela za aktivacijo socialnih podjetij in izobraževalni del festivala, in Kud Luft, ki bo odgovoren za aktivacijo in izbor izdelovalcev unikatnih izdelkov in sejemskih del.

Enodnevni festival Prešerna Ana bo s socialnima konceptoma Nakup z namenom in Poštena cena potoval po vsej Sloveniji in prispeval k razvoju podjetniške kulture z družbeno odgovornostjo in usmerjeno v krožno gospodarstvo.

Prešerna Ana poteka danes od 14. do 22. ure po različnih lokacijah v Ljubljani z glavnino dogajanja na Gornjem trgu.