Stavbo, v kateri so nove prostore našle nevladne organizacije in posamezniki, krasi 120 fotografij, ki orisujejo dogajanje v Kinu Šiška v sezoni 2010/11. Foto: MOL / Samo Perat
Stavbo, v kateri so nove prostore našle nevladne organizacije in posamezniki, krasi 120 fotografij, ki orisujejo dogajanje v Kinu Šiška v sezoni 2010/11. Foto: MOL / Samo Perat
Kino Šiška
Pisarniške prostore v zgradbi nekdanje občine Šiška so na Mestni občini Ljubljana namenili za kulturne dejavnosti 15 nevladnim organizacijam in posameznikom in tako z bližnjim Kinom Šiška na Trgu prekomorskih brigad nastaja nova kulturna četrt. Foto: MMC RTV SLO

Oddelek za kulturo je skupaj z oddelkom za ravnanje z nepremičninami MOL prepoznal možnost izrabe pisarniških prostorov v zgradbi nekdanje občine Šiška, s čimer se bo zaokrožila kulturna ponudba v tem delu Ljubljane. Na oktobra objavljeni razpis za oddajo omenjenih prostorov je prispelo 32 vlog.

V novih prostorih tudi Druga godba in Ana Monro
Delovne prostore so glede na zbrane točke zagotovili 15 nevladnim organizacijam in posameznikom, ki so, kot so zapisali na MOL-u, znani po svoji odličnosti in pomenu za razvoj kulture v Ljubljani, društvo Photon in Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. pa sta dobila še nove razstavne prostore. "Na ta način smo rešili več let trajajočo prostorsko problematiko obeh nevladnih organizacij, hkrati pa na enem mestu povezali njuno razstavno dejavnost," so zapisali na MOL-u.

V prostorih nekdanje občine Šiška bodo delovali še Zavod CCC, Zavod Projekt Atol, Zavod Emanat, Inštitut za neprofitno komunikacijo Divja misel, Zavod CONA, Zavod Druga Godba, Forum Ljubljana, Društvo gledališče Ane Monro, Polonca Lovšin, Žiga Aljaž, KD Pripovedovalski variete, Kulturno umetniško društvo Ljud in Miha Artnak.
Nova podoba nekdanje občine
Jeseni je stavba nekdanje občine Šiška doživela tudi zanimivo umetniško preobrazbo, saj je na njeni fasadi nastala zanimiva umetniška instalacija, ki jo tvorijo fotografije koncertov iz prvih dveh sezon Kina Šiška. Kino Šiška je namreč ob svoji drugi obletnici na fasadi Upravne enote Šiška poskrbel za izbor 120 fotografij sezone 2010/2011.
Avtorji fotografij na stavbi so Mankica Kranjec, David Lotrič, Miha Mally, Boris Voglar, Jani Ugrin, Sunčan Stone, Anže Kokalj, Miro Majcen, Žiga Lovšin, Jure Matoz, Juri Bizjak in Iztok Vidmar.