V mesecu in pol, kolikor traja akcija ReŠi RŠ, je Peticijo za ohranitev, obstoj in razvoj RŠ podpisalo 9.486 podpisnikov, prek sistema donacij pa so do zdaj zbrali 15.336 evrov od zastavljenih 50.000 do konca tega leta. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
V mesecu in pol, kolikor traja akcija ReŠi RŠ, je Peticijo za ohranitev, obstoj in razvoj RŠ podpisalo 9.486 podpisnikov, prek sistema donacij pa so do zdaj zbrali 15.336 evrov od zastavljenih 50.000 do konca tega leta. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Prejšnji mesec so "Študentovci" organizirali shod ReŠolucija, ki se je sklenil z glasbeno-kulturnim programom na Kongresnem trgu. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Bliža se vrhunec dvomesečne reševalne akcije za ohranitev Radia Študent. V vseh osmih klubih in drugih prostorih na Metelkovi bo v noči s petka na soboto potekal glasbeno-kulturni program.

Obiskovalci bodo za vstop na dogodek odšteli deset evrov, denar od vstopnic pa bo namenjen Radiu Študent, ki se je zaradi finančnih težav znašel v težkem položaju. Kot je za MMC povedal odgovorni urednik RŠ-ja Bojan Andjelković, dogodek kaže na vpletenost radia v tako rekoč vse družbene sfere, vsi sodelujoči pa so se honorarju odpovedali.

Kot programske vrhunce je izpostavil dejstvo, da benefit prvič organizirajo na Metelkovi v takšnem obsegu, saj se bo program odvijal v vseh tamkajšnjih klubih in drugih razpoložljivih prostorih. Vzporedno bo potekala debata o avtonomnih medijih, v Hostlu Celica bo že popoldne moč prisluhniti pravljicam, RŠ-ju bodo podporo izkazali pesniki, v galeriji Alcatraz pa si obiskovalci lahko ogledajo razstavo skupine Borghesia in Andraža Muljavca Dub photo ...

Podrobnejši program dogodka najdete tukaj.

V okviru donacijske kampanje Reši RŠ so zbrali nekaj manj kot 16.000 evrov, računajo, da bodo z metelkovskim benefitom prišli do 30 tisočakov. Potem bodo omilili medijsko nagovarjanje, a želijo s pomočjo sponzorjev do konca leta doseči zastavljenih 50.000.

Tudi sicer se na področju izboljšanja kultne radijske postaje in njenih sodelavcev le premika: z Andjelkovićem smo govorili, ko se je ravno vračal s pogovora z novim rektorjem Univerze v Ljubljani, ki so se ga udeležili tudi predstavniki ŠOU, zato je optimističen, da se bo iz akcije vendarle nekaj dobrega izcimilo. Prejšnji teden so se na temo Radia Študent po njegovih besedah srečali tudi predstavniki kulturnega in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Če se akcije Iniciativa za ohranitev, obstoj in razvoj Radia Študent ne bi lotila, bi bil program radia resno ogrožen, dolgoročno pa bi krčenje števila sodelavcev pomenilo umiranje na obroke, pravi urednik, zato je zadovoljen, da so se je lotili že pravočasno, preden bi bilo zares prepozno.

Prilagamo še video, v katerem igralki Ula Furlan in Katarina Čas vabita na veliki benefit na Metelkovi z naslovom Reši RŠ.