Drugo
()
Jani Kovačič
Prvi Festival angažirane umetnosti se začenja v Ljubljani, potekal pa bo tudi v Mariboru in Rušah ter Izoli in Ankaranu. Vsi dogodki bodo brezplačni. Foto: BoBo

Dodaj v

Z besedo, pesmijo in plesom nad kulturo pohlepa in izključevanja

Vsi dogodki festivala so brezplačni
14. maj 2015 ob 11:58,
zadnji poseg: 14. maj 2015 ob 13:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Ker se ne strinjajo s tem, da denar loči človeka in umetnost, številni kantavtorji, pesnice, pisatelji gledališčniki, slikarke in kiparke, plesalci, filmarke, videasti in drugi ustvarjalci danes odpirajo prvi Festival angažirane umetnosti.

Festival, ki poteka pod geslom Angažiraj se - preden te degažirajo!, se bo začel danes na ljubljanskem Mesarskem mostu. Nastopajoči ne sprejemajo ločitve človeka in umetnosti, kulture pohlepa in izključevanja ter tihe večine, ampak zagovarjajo glasnost, solidarnost, sodelovanje in odprtost.

Na festivalu bodo nastopili Jani Kovačič, Drago Mislej – Mef, Xenia Jus, Matej Krajnc, Peter Andrej, Bojan Sedmak, Tadej Vesenjak in Iztok Osojnik, Mojca Andrej, Jerica Mrzel, Barbara Rigler, Klavdija Zupam, Z'borke, Ženski pevski zbor Kombinat, Andrej Rozman - Roza, Blaž Grm, Tinkara Kovač, Campo Krizi in drugi.

Festival besede, pesmi, plesa in upora bo v duhu sodelovanja potekal v več mestih. V petek se dogajanje seli v Maribor in Ruše, v soboto pa bo pestro v Izoli in Ankaranu.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo