"Rogove so mi že pomerili," je o svoji preobrazbi za Maleficent povedala Angelina Jolie. Foto: EPA
Elle Fanning
Če Angelina morda ni tipična čarovnica, pa Elle Fanning zato ustreza čisto vsem klasičnim predstavam o Disneyjevih princeskah. Foto: EPA

Studio Walt Disney za marec 2014 napoveduje Maleficent, igrani celovečerec z Angelino Jolie v glavni vlogi. Film sicer ne bo neposredna priredba pravljice o Trnuljčici, saj bo v ospredju zgodbe zlobna čarovnica. Joliejeva je za Entertainment Weekly že povedala, da pri njenem liku ne gre za "antiprincesko", da pa se v vlogi zelo zabava. "Scenarij je izvrsten. Prvič tematiziramo to epsko junakinjo ... Upam, da bodo na koncu ljudje videli žensko, ki je sposobna biti veliko različnih stvari, in da to, da zna biti agresivna in zaščititi samo sebe, še ne pomeni, da nima tudi mehkejše strani."

Zgodba o izvoru (a ne superjunaka)
Maleficent velja za eno najzlobnejših risanih junakinj, kar so si jih kdaj zamislili Disneyjevi animatorji. Čarovnica je namreč zaradi užaljenosti, ker ni bila povabljena na krst princese Aurore, deklico preklela. Tako se je ta na svoj 16. rojstni dan zbodla s kolovratom in utonila v stoletni sen, ki ga je šele s poljubom prekinil princ Filip. V filmu bo poudarek predvsem na "genezi" zlobne čarovnice in na tem, kaj jo je zares privedlo do tega, da je princeski naložila tako hudo prekletstvo.

Obetamo si vizualno osupljivi projekt
Režijo filma, v katerem menda ne bo manjkalo računalniške animacije, je prevzel Robert Stromberg, sicer z oskarjem nagrajeni scenograf (Avatar, Alica v čudežni deželi). Dolgo časa se je sicer govorilo, da bo film takoj po Alici v čudežni deželi režiral Tim Burton; ko je to dokončno odpadlo, se je šušljalo tudi o Davidu O. Russllu in Darrenu Aronofskemu. Producent bo Joe Roth (Alica v čudežni deželi), scenaristka pa Linda Woolverton (Levji kralj, Lepotica in zver).
Ob Angelini Jolie naj bi v filmu zaigrala še Elle Fanning kot princesa Aurora oziroma Trnuljčica in Jude Law kot princesin oče Stefan.