37-letni Rami Malek je v nedeljo oskarja za najboljšo moško vlogo prejel za upodobitev legendarnega frontmana skupine Queen v filmu Bohemian Rhapsody. V zahvalnem govoru se je spomnil svojih izseljenskih korenin:
37-letni Rami Malek je v nedeljo oskarja za najboljšo moško vlogo prejel za upodobitev legendarnega frontmana skupine Queen v filmu Bohemian Rhapsody. V zahvalnem govoru se je spomnil svojih izseljenskih korenin: "Sam sem sin priseljencev iz Egipta in moja zgodba se piše prav v tem trenutku. V srcu ga bom nosil do konca svojega življenja." Malekovi starši so se leta 1978 iz Egipta preselili v ZDA, tri leta pozneje pa se jima je v Los Angelesu rodil Rami. Foto: EPA

25. nadaljevanje franšize o najbolj slavnem britanskem tajnem agentu bi morali po prvotnih napovedih dočakati že oktobra letos, po večkratnem prestavljanju datuma premiere je ta zdaj napovedana za 8. aprila 2020. Do zamika je prišlo tudi zaradi vmesnega umika Daniela Craiga, ki je sklenil, da je po štirih prelevitvah v Bonda z njim tudi končal, pozneje pa si je igralec vendarle premislil in privolil še v peto vlogo (ta je menda res zadnja, napoveduje).

Sorodna novica Rami Malek: Tisti igralec, ki je pogumno stopil v čevlje Freddieja Mercuryja
Sorodna novica Oboževalci bondiade bodo morali na naslednje poglavje počakati do pomladi 2020

Kot kaže, bo Craigu nasproti stal Malek, ki naj bi se s producenti pogajal še o zadnjih podrobnostih pogodbe. Studio ga je imel v mislih že kar nekaj časa, vendar pa so, kot je decembra poročala revija Variety, izvedbo ovirale Malekove delovne obveznosti zaradi snemanja zadnje sezone Mr. Robot. Zapleti s produkcijo in s tem povezano prestavljanje datuma premiere je verjetno igralo Maleku v korist. Po zadnjih načrtih naj bi se snemanje filma z delovnim naslovom Shatterhand začelo aprila. Razlog za zadnji zamik naj bi bila obširna predelava scenarija, kar so zaupali Scottu Z. Burnsu (Bournov ultimat).

Kot je znano, je bila režija najprej zaupana Dannyju Boylu, ki je nato avgusta lani odstopil od projekta zaradi "ustvarjalnih razlik".

Vlogo agenta 007 je sicer že petič in najverjetneje tudi zadnjič prevzel britanski igralec Daniel Craig. Foto: EPA
Vlogo agenta 007 je sicer že petič in najverjetneje tudi zadnjič prevzel britanski igralec Daniel Craig. Foto: EPA

Spor zaradi iskanja najbolj ustreznega zlobneža?
O tokratnem Bondovem nasprotniku, ki mu bo agent preprečeval, da bi uničil svet, ni veliko znanega. Lani so razmišljali, da bi vlogo zaupali francosko-maroškemu igralcu Saïdu Taghmaouiju. Boyle naj bi menda v vlogi zlobneža videl Tomasza Kota, ki je lani navdušil v Hladni vojni Pawla Pawlikowskega, kar se tudi omenja kot morebitni razlog za spor med režiserjem in producenti. Malek, ki je, kot je spomnil v zahvalnem govoru ob prevzemu oskarja, sin priseljencev iz Egipta, sicer po slabi izkušnji s serijo 24 zavrača vloge, ki igralce iz arabskega sveta predstavlja v negativni luči.

V naslednjem Bondu naj bi videli še eno oskarjevko ‒ da se pridruži ekipi, naj bi se producenti namreč pogajali tudi z Lupito Nyong’o. Kot je znano, je režijo, potem ko je lansko poletje ekipo zapustil Boyle, prevzel Cary Joji Fukunaga, s tem pa postal prvi Američan, ki režira film o Bondu.

Fukunaga je najbolj znan po režiji prve sezone serije Pravi detektiv, ki je na male zaslone prišla v letu 2014 in za katero si je prislužil emmyja, in po režiji vojnega filma v Netflixovi produkciji filma Zveri južne divjine (2015).