Billy Bob Thornton bo upodobil poslovneža, ki ima vsega več, kot je potrebno. Foto: Reuters
Billy Bob Thornton bo upodobil poslovneža, ki ima vsega več, kot je potrebno. Foto: Reuters
Kim Basinger
Kaj je v osemdesetih počela žena uspešnega poslovneža? Foto: Reuters

Gre za roman The Informers, v katerem je zbranih sedem zgodb o vplivnem losangeleškem poslovnežu in njegovi ženi. Likoma, ki ju bosta najverjetneje upodobila Billy Bob Thornton in Kim Basinger, se pridružujejo še vampir, gospodova ljubica, rockovska zvezda in ugrabitelj. Dogajanje bo spet 'začinjeno'. To zagotavlja že samo dejstvo, da se zgodba dogaja v Los Angelesu v norih osemdesetih, ko so bili promiskuiteta, droge in divje zabave skoraj obvezen del urnika vsakega 'poštenega' poslovneža. Tako vsaj govorijo 'legende' o tem menda zares divjem desetletju.

Snemanje steče oktobra
Nad prenašanjem romana na filmski trak bo bedel v Avstraliji rojeni režiser Gregor Jordan, ki je leta 1995 za svoj film Swinger prejel tudi nagrado za najboljši kratki film festivala v Cannesu. Jordanov najbolj znani projekt je sicer film o znamenitem avstralskem 'falotu' Nedu Kellyju. Prve prizore filma The Informers naj bi posneli že oktobra in tedaj naj bi se na prizorišču snemanja prikazala tudi zadnji filmski Superman Brandon Routh in Ashley Olsen. Prvi ostaja zvest upodabljanju bitij z nekoliko nenavadnimi sposobnostmi, saj bo odigral vampirja; Ashleyjeva pa bo odigrala dekle, ki bega od moškega do moškega.

Bret Easton Ellis, povezan s še dvema filmoma
Ime Bret Easton Ellis je sicer povezano s še dvema trenutno aktualnima filmskima projektoma. Trenutno se namreč načrtuje tudi snemanje filma po Ellisovem romanu Lunar Park. Tudi v leta 2005 izdanem romanu Ellis ostaja zvest svoji maniri, ki vključuje nenehno vključevanje avtobiografskih referenc v zgodbo. Lunar Park tako na začetku rekapitulira zgodbo o Ellisovem uspehu, torej zgodbo o mladem pisatelju, ki ga izreden uspeh enega samega romana 'katapultira' med najbolj vroče pisce in ki slavo in z njo povezan denar izrablja za droge in druge vrste zabave.

Ellis pa je tudi del ekipe, ki ustvarja film The Frog King. Ellis je pomagal prirediti roman Adama Daviesa, ki govori o mladem pisatelju, ki mu pisanje ne gre prav dobro od rok, obenem pa se trudi ohraniti zvezo s svojim dekletom.