Trouble with the Curve bo zgodba o starajočem se igralcu bejzbola, ki se odpravi na pot s svojo hčerjo. Foto: EPA
Trouble with the Curve bo zgodba o starajočem se igralcu bejzbola, ki se odpravi na pot s svojo hčerjo. Foto: EPA
Gran Torino
Clint Eastwood je nekoč napovedal, da bo Gran Torino verjetno njegov zadnji film, v katerem bo zaigral. Film je prejel kopico nagrad in nominacij, vendar ne tiste, ki je v Hollywoodu največ vredna.

Zvezdnik, ki ga poznamo po vlogah surovežev, kot je Dirty Harry, naj bi razmišljal o nastopu v filmu Trouble with the Curve, kjer ga čaka vloga igralca bejzbola, ki se poda na pot s svojo hčerjo.
Igralec, ki mu je že od nekdaj dišala tudi filmska režija, se je zadnja leta osredotočil zgolj nanjo in tako po Gran Torinu, v katerem je leta 2008 nastopil v vlogi nejevoljnega vojnega veterana Walta Kowalskega, nanizal še uspešnico Onostranstvo z Mattom Damonom v glavni vlogi ter predtem Nepremagljiv, biografsko zgodbo o Nelsonu Mandeli, ki ga je upodobil Morgan Freeman.
Tokrat z režijo ne bo imel opravka, saj bo film snemal Robert Lorenz, Eastwoodov dolgoletni producent, sodelavčeva prisotnost na sceni pa mu bo verjetno prav prišla prav tudi sicer, saj se bo Lorenz prvič spopadel z režijo.
Še ena različica klasike Zvezda je rojena
81-letni Eastwood, ki je v svojem režijskem opusu nanizal zavidanja vredne naslove, kot so Neoproščeno, Najini mostovi, Skrivnostna reka, Punčka za milijon dolarjev, Zastave naših očetov, Pisma z Iwo Jime in Zamenjan, je svoj naslednji režijski projekt moral predstaviti zaradi nosečnosti glavne igralke. Ta ni nihče drug kot Beyonce Knowles, ki mu bo pomagala na platnu obuditi v Hollywoodu večkrat povedano zgodbo Zvezda je rojena.