Dennis Hopper se je poleg filma posvečal tudi fotografiji, slikarstvu in kiparstvu, njegova dela so bila razstavljena po vsem svetu. Foto: EPA
Dennis Hopper se je poleg filma posvečal tudi fotografiji, slikarstvu in kiparstvu, njegova dela so bila razstavljena po vsem svetu. Foto: EPA

Njegov odvetnik Joseph Mannis je na sodišče poslal izjavo o slabem stanju zvezdnika Golih v sedlu, saj se igralec, ki je v postopku ločitve od soproge Victorie, ne more udeležiti sodne obravnave.

Trpka sodna bitka s soprogo
73-letni Hopper in njegova žena Victoria sta namreč že od januarja, ko je igralec, režiser in umetnik po 14 letih zakona vložil zahtevo za ločitev, vpletena v trpko sodno bitko. Za zdaj še zakonca sta se sporazumno dogovorila, da bosta med ločitvenim postopkom vsaj tri metre oddaljena drug od drugega.

Victoria, ki je Hopperjeva peta soproga, skupaj imata hčer Galen Grier, je na sodišču izjavila, da je Hopper prošnjo za ločitev vložil, da bi ji preprečil dedovanje po njegovi smrti, kar pa je igralec zanikal. Naslednje zaslišanje na sodišču bo 5. aprila.

"Izjemno šibek in nezmožen dolgih pogovorov"
Hopper naj bi trenutno tehtal le 45 kilogramov, v izjavi za sodišče ga je njegov zdravnik David Agus opisal kot "izjemno šibkega in nezmožnega dolgih pogovorov". Agus dodaja, da bi lahko obravnava na sodišču lahko "ogrozila njegove možnosti za preživetje".

Zdravnik je Hopperju priporočil udeležbo na podelitvi zvezde na hollywoodskem Pločniku slavnih, ki bo v petek, saj naj bi bila to pozitivna izkušnja zanj, poroča AP.

Hopper je še prejšnji mesec v izjavi za javnost sporočil, da hodi na kemoterapijo in da upa, da bo "zdravljenje uspešno in bo kmalu spet lahko užival v življenju in delu".