Premiero Rebecce je studio zavlačeval toliko časa, da so film za oskarje upoštevali leta 1940, saj je bilo jasno, da bo na podelitvi l. 1939 s konkurenco pometel V vrtincu. Foto:
Premiero Rebecce je studio zavlačeval toliko časa, da so film za oskarje upoštevali leta 1940, saj je bilo jasno, da bo na podelitvi l. 1939 s konkurenco pometel V vrtincu. Foto:
Že nekaj sčasa se govori tudi, da bodo za 3. tisočletje obnovili še en film, ki je nekoč davno slavil na oskarjih: My Fair Lady.

Studio DreamWorks in produkcijska hiša Working Title Films načrtujeta remake prav tega Hitchcockovega filma. Scenarij bo, namesto po samem filmu, nastal po predlogi romana Daphne DuMaurier, po katerem je snemal tudi Hitchcock. Po poročanju filmske revije Variety ga bo tokrat napisal Steven Knight, projekt pa je bolj kot zvesta adaptacija zamišljen kot reinterpretacija zgodbe - do predhodnika bo v podobnem razmerju, kot je bilo Fincherjevo Dekle z zmajskim tatujem do švedske trilogije.

Rebecca je zgodba o naivni mladenki, ki se poroči z bogatim vdovcem. Naselita se v njegovi graščini, kjer pa spomin na moževo pokojno ženo Rebecco v krču drži tako njenega moža kot služabnike. Gospodinja, gospa Danvers, je s pokojnico tako obsedena, da skuša svojo novo delodajalko izriniti.

Obetaven CV Stevena Knighta
Knight se sicer trenutno pripravlja na snemanje svojega celovečernega režijskega prvenca Hummingbird (Kolibri), v katerem je glavno vlogo zaupal Jasonu Stathamu. Kot scenarist ima sicer za seboj kar nekaj dosežkov, med drugim je napisal scenarij za kriminalko Smrtne obljube Davida Cronenberga in Umazane lepe stvari Stephena Frearsa. Adaptacija Rebecce ima tako vsaj na prvi pogled priložnost, da bo na koncu videti bolje kot klavrna priredba Psiha, ki jo je pred leti režiral Gus van Sant.

Je pa v poskusih studia DreamWorks, da bi novo različico Rebecce predstavili kot čim bolj drugačno od Hitchcockove, manjši kleč: že film iz leta 1940 je precej zvesto sledil literarni predlogi, zato bi Knight moral svojo rdečo nit speljat v čisto drugo smer, če res hoče posneti drastično "drugačen" film.