Bree se odloči, da bo pomagala sinu, vendar ne zbere dovolj poguma, da bi mu povedala, kdo v resnici je, kar vodi v potovanje, polno zmešnjav, a tudi zanimivih samospoznanj. Foto: Kolosej
Bree se odloči, da bo pomagala sinu, vendar ne zbere dovolj poguma, da bi mu povedala, kdo v resnici je, kar vodi v potovanje, polno zmešnjav, a tudi zanimivih samospoznanj. Foto: Kolosej
Wicker Park
Mathew, uspešen poslovnež in vodja trženja, se na prvi pogled zaljubi v mlado žensko, ki močno spominja na njegovo nekdanje dekle Liso, v katero je bil neizmerno zaljubljen, pa ga je brez razloga in pojasnila pred dvema letoma zapustilo. Ne zaveda se, da ga tudi z Liso čaka - vendar le na prvi pogled - podobna zgodba.

Sijajna Felicity Huffman, ki jo poznamo zlasti iz TV-serije Razočarane gospodinje, je transseksualka Bree, ki živi v revni četrti v Los Angelesu in gara v dveh službah, da bi privarčevala denar za operacijo, s katero bi dokončno spremenila spol. Načrte ji prekriža klic fanta Tobyja, ki tiči v zaporu in išče svojega očeta.
Bree kmalu spozna, da je prav ona Tobyjev oče. Odloči se, da preteklosti ne bo obujala, saj bi ji lahko to uničilo načrte za varno, neopazno novo življenje. Vendar njena terapevtka vztraja, da bo zeleno luč za operacijo dobila le, če se sreča s sinom. Poseže po dragocenih prihrankih in najstniku plača varščino, Toby pa predvideva, da je Bree misijonarka, ki rešuje pocestnike in jih obrača k Jezusu.
S skrito željo, da bi ga vrnila očimu, od katerega je zbežal, ga povabi na izlet z avtomobilom. Toby sprejme ponudbo, saj je vajen tega, da mu odrasli nudijo usluge v zameno za spolne odnose. Med vsemi lažmi in manipulacijami se "oče" in sin znajdeta na nepričakovanem popotovanju po Ameriki.
Drama, ki jo je leta 2005 posnel Duncan Tucker, je navduševala na številnih filmskih festivalih. Felicity Huffman je prejela nominacijo za oskarja, kot najboljša igralka pa je bila v tisti sezoni nagrajena na podelitvi zlatih globusov. Film bo na 2. programu TV Slovenija na ogled v četrtek ob 20.00.
Za vsako strastjo je obsesija, ki jo pogosto opazimo prepozno
Prihodnji teden, spet v četrtek, 19. januarja, bo ob isti uri na istem programu na sporedu Wicker Park, v katerem romanco Mathewa (Josh Hartnett) in Lise (Diane Kruger) prekine obsesivno dekle Rebecca (Jessica Pare). Pravzaprav mu življenje na glavo obrne sumljivo izginotje Lise, ki se jo odloči na vsak način najti. S prijateljem Lukom Liso jo sicer najdeta, vendar je to povsem druga ženska, ki na Liso močno spominja. Mathew, odločen, da ne bo odnehal, se je pripravljen pri neutrudnem iskanju ljubezni celo odpovedati svoji karieri in bolj ko se Lisi približuje, skrivnostnejše postaja njeno izginotje.