Idris Elba in Naomie Harris, filmska Nelson in Winnie Mandela. Foto: EPA
Idris Elba in Naomie Harris, filmska Nelson in Winnie Mandela. Foto: EPA

Drugi v dvorani so za dogodek izvedeli šele po izteku sklepne špice biografske filmske zgodbe o nekdanjem južnoafriškem voditelju.

Zindzi Mandela je na rdeči preprogi tik pred predvajanjem na vprašanje o očetovem počutju odgovorila: "Star je 95 let in precej šibak. Upamo, da bo še nekaj časa z nami."

Sožalje družini tudi z dvora
V omenjenem filmu Mandelo, ki je v četrtek po daljši bolezni umrl na svojem domu, star 95 let, upodablja Idris Elba, ki je po izteku filma skupaj s producentom Harveyjem Weinsteinom stopil na oder Odeona na Leicester Squaru in dvorano zaprosil za trenutek tišine.

Weinstein je povedal, da je ena od prednosti snemanja filmov prav to, da ljudje, ki so imeli izjemen vpliv na človeštvo, postanejo nesmrtni. Dodal je, da se počuti počaščenega, da je nekaj časa preživel z Mandelo in še, da je bil predsednikov smisel za humor tako velik kot njegov optimizem.

William, vojvoda Cambriški, ki si je film ogledal skupaj z ženo Catherine, je po odhodu iz kinodvorane izjavil: "To so izjemno žalostne in tragične novice. Ravno smo bili opomnjeni na to, kako izjemen in navdihujoč mož je bil Nelson Mandela. Moje misli in molitve so z njim in njegovo družino."

Oglejte si nekaj utrinkov s premiere filma.