V filmu so v glavnih vlogah zaigrali Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams in Jesse Plemons. Gospodarja bodo v prisotnosti režiserja prikazali 1. septembra in je 18. film, ki je uvrščen v tekmovalni program festivala.

Uvod s "fundamentalističnim" političnim trilerjem
Za zlatega leva se bodo letos potegovala tudi priznana režijska imena, kot so Terrence Malick, Brian De Palma, Takeši Kitano in Marco Bellochio. Žiriji festivala bo predsedoval ameriški režiser in producent Michael Mann, v njej pa bodo še francoska igralka Laetitia Casta, francosko-švicarska režiserka Ursula Meier, vsestranski filmski ustvarjalci Matteo Garrone, Ari Folman in Pablo Trapero ter producent Peter Ho-Sun Chan.

Festival bo 29. avgusta odprla indijska režiserka Mira Nair s političnim trilerjem The Reluctant Fundamentalist (Ugovor vesti nekega fundamentalista), ki je nastal po romanu Mohsina Hamida. Zlatega leva za življenjsko delo bo letos prejel italijanski režiser Francesco Rosi. V torek so predstavili še tri filme, ki bodo prikazani zunaj konkurence. To so dokumentarna filma italijanskih režiserjev Maurizia Zaccara in Pasqualeja Scimeca ter srhljivka nemške režiserke Alex Schmidt. Festival v Benetkah se bo sklenil 8. septembra.