Japonskih risank nimajo radi samo otroci, ampak celo kultni režiserji ... Foto:
Japonskih risank nimajo radi samo otroci, ampak celo kultni režiserji ... Foto:

Brata Andy in Larry Wachowski, ki sta zakrivila prelomno trilogijo Matrica in lani stripovsko obarvano V kot Vroče maščevanje, bosta v kinematografe vrnila znano japonsko risanko iz šestdesetih, Dirkač. Ker brata seveda nista animatorja, gre beseda o igrani različici: projektu so se že pridružili Christina Ricci, Emile Hirsch, Susan Sarandon in John Goodman.

Risanka Tatsua Yoshide se je vrtela okrog mladega dirkača s primernim imenom, Speed (Hitrost) in njegovim brzenjem za slavo. Christina Ricci bo igrala njegovo dekle, Trixi, John Goodman pa lastnika in izdelovalca dirkalnih avtomobilov. Hlače v športni družini nosi seveda mama (v filmu bo to Susan Sarandon). Brata Wachowski snemanje načrtujeta poleti v Berlinu, v kino pa bo film prišel poleti 2008.

Christina se zna tudi sprostiti
Riccijeva se je projektu pridružila zadnja in morda na presenečenje mnogih oboževalcev. Dekle, ki je zaslovelo kot mala čudakinja pri Adamsonovih, se je vrsto let pojavljala samo v "resnih" filmih: Pošast, Penelope in nazadnje še v Black Snake Moan. Na naših malih ekranih smo jo nedavno videli v dveh epizodah nadaljevanke Talenti v belem.