Ekipa Dosjejev X se lahko pohvali s tremi zlatimi globusi. Foto: EPA
Ekipa Dosjejev X se lahko pohvali s tremi zlatimi globusi. Foto: EPA
David Duchovny
Mulderjevo iskanje resnice še zdaleč ni končano. Foto: EPA

V FBI-jevca se bosta še enkrat oblekla David Duchovny in Gillian Anderson, ki sta resnico iskala že v televizijski seriji Dosjeji X, leta 1998 pa še v celovečernem filmu. Režijo filma, ki trenutno še nima izbranega naslova, bo prevzel avtor serije Chris Carter, snemanje pa se bo začelo v Vancouvru v Kanadi. Premiera drugega filma Dosjejev X, ki nastaja pod okriljem Foxa, je napovedana za 25. julija prihodnje leto.

Scenarij je strogo varovana skrivnost
Chris Carter se je lotil tudi scenarija, pri tem pa mu pomaga Frank Spotnitz, ki je sodeloval tudi pri zgodbi prvega filma, ustvarjalci nadaljevanja pa so si resno zadali, da podrobnosti za zdaj skrbno varujejo pred radovednimi očmi oboževalcev.

Njihovo "razkritje", da gre za triler o paranormalnih pojavih, najbrž ni veliko presenečenje, bolj zanimiv pa je najbrž podatek, da bodo posebno pozornost namenili zapletenemu odnosu med Mulderjem in Scullyjevo.

Televizijska serija, ki je pred male zaslone privabljala med letoma 1993 in 2002, je postala priljubljena po vsem svetu, trikrat pa je osvojila tudi zlati globus za najboljšo televizijsko dramo. Prvi film je v blagajno s prodajo vstopnic po vsem svetu prinesel 187 milijonov dolarjev.