Skyfall pod režijsko trenirko Sama Mendesa je leta 2012 zaslužil miljardo dolarjev. Pričakovanja za nadaljevanja so zato visoka. Foto: Kolosej
Skyfall pod režijsko trenirko Sama Mendesa je leta 2012 zaslužil miljardo dolarjev. Pričakovanja za nadaljevanja so zato visoka. Foto: Kolosej
Ko je treba igrati krvoločnega Germana, Hollywood avtomatično pomisli na Christopha Waltza. Pa so govorice tudi resnične?

V vlogi agenta 007 bo v filmu režiserja Sama Mendesa, kot vemo, že četrtič nastopil prvi "blond Bond", britanski igralec Daniel Craig, ki bo tako med drugim ponoči dirkal po ulicah in alejah historičnega mesta ter po slavni cesti Corso Vittorio Emanuele II. (Spomnimo se, v Kvantumu tolažbe je Craig v uvodnem prizoru skakal po strehah v Sieni.)

Fiat 500 namesto lamborghinija
V središču spektakla v Rimu bo pristanek s padalom iz helikopterja na Ponte Sisto, starodavni most za pešce iz 15. stoletja, ki se pne čez reko Tibero. Med drugim bomo videli avto, ki bo treščil v reko, in še fiata 500, ki se bo sploščil tik ob Vatikanu.

Če bi jih radi videli na kraju ...
Filmska ekipa se bo v Italiji mudila od 19. februarja pa do 12. marca, nastanjeni pa bodo v slovitem filmskem kompleksu Cinecitta. Ko bodo končali v Rimu, bodo snemali še v palači v Caserti v pokrajini Kampanji; razkošni kompleks je v 18. stoletju zgradila burbonska dinastija. Posamezne kadre bodo posneli še v Srbiji in seveda v studiu Pinewood v Veliki Britaniji.

Oskarjevec Sam Mandes, ki se je podpisal že pod hiperuspešni prejšnji film o agentu 007, Skyfall, bo začel snemati še letos, na filmska platna pa bo 24. del, ki za zdaj še nima naslova, prišel točno čez eno leto, torej v novembru 2015. Iz prejšnjega filma se pred kamero vračajo še Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q) in Naomie Harris (Moneypenny), uradno še ne potrjene govorice pa dodajajo, da se kot bondovski zlikovec vrača lik kultnega Ernsta Stavra Blofelda; igral naj bi ga nihče drug kot Christoph Waltz. (Blofield se je v bondijadi nazadnje pojavil leta 1981, v filmu For Your Eyes Only, znan pa je po svoji beli mački in neceremonialnem likvidiranju neuspešnih pribočnikov.)

Rim v zadnjem času očitno spet obuja svoj nekdanji status pomembnega filmskega prizorišča; nedavno so namreč tam snemali film po literarni predlogi dela Anne Rice, Christ the Lord: Out of Egypt (Kristus: Vrnitev iz Egipta), ter film Everest, večno mesto pa naj bi bilo tudi prizorišče nove priredbe epskega filma Ben Hur.