Filmska revija Variety poroča, da je bilo v igri za vlogo več britanskih igralcev srednjih let, od Christiana Balea do Benedicta Cumberbatcha  in Jarreda Harrisa. Foto: Reuters
Filmska revija Variety poroča, da je bilo v igri za vlogo več britanskih igralcev srednjih let, od Christiana Balea do Benedicta Cumberbatcha in Jarreda Harrisa. Foto: Reuters
David Yates je pred Magičnimi živalmi režiral štiri filme o Harryju Potterju. Foto: Kolosej

Jude Law bo mlajši Dumbledore v drugem delu Magičnih živali, franšize, ki je postavljena v svet Harryja Potterja, a v čas pred šolskimi leti "fanta, ki je preživel" in njegove druščine. Profesorja Dumbledora je v originalnih filmih igral Richard Harris, po njegovi smrti pa Michael Gambon.

Neuslišana ljubezen
J. K. Rowling je že leta 2007 razkrila, da je Dumbledore istospolno usmerjen, seveda pa ne vemo, ali bo to tudi načeto v novem filmu. Že kot mlad čarovnik se je zaljubil v kolega, Gerta Grindelwalda, ki se je pozneje izkazal za pokvarjenega in zlobnega. Pisateljica je lani v nekem intervjuju omenila, da upa, da bo film prikazal "mlajšega moža z veliko težavami – ni bil od nekdaj tako moder ... Videli ga bomo v formativnem obdobju njegovega življenja."

Najbrž je zanimivo, da smo samo letos dobili že dva (sicer stranska) lika v popularni kulturi, ki zastopata skupnost LGBT: Gastona v Lepotici in zveri ter rumeno bojevnico v najstniškem akcionerju Power Rangers.

Pentalogija v nastajanju
Prvi del Magičnih živali, težko pričakovane obzgodbe franšize o Harryju Potterju, se je lani izkazal za ogromno uspešnico: Po celem svetu je zaslužil več kot 800 milijonov dolarjev. Rowlingova je že potrdila, da so s studiem dogovorjeni za serijo petih filmov; drugi v kinematografe prihaja novembra 2018.

Drugi celovečerec v seriji bo, tako kot prvega, režiral David Yates, Johnny Depp pa se vrača v vlogi negativca Grindelwalda. "Jude Law je fenomenalno nadarjen igralec, ki ga že dolgo občudujem, in veselim se priložnosti, da bom končno lahko delal z njim," je Yates poudaril v izjavi za javnost. "Vem, da bo briljantno upodobil vse nepričakovane plati Albusa Dumbledora, ki nam ga J. K. Rowling predstavlja v čisto drugem obdobju njegovega življenja."

Če Dumbledora iz prve franšize poznamo kot ravnatelja Bradavičarke, bo v preddelih "samo" profesor za transfiguracije. Lawa, ki očitno doživlja nekakšno renesanso svoje kariere, bomo v kratkem lahko videli v Kralju Arturju Guya Ritchieja in ob Rooney Mara v glasbeni drami Vox Lux.