Nanizanka Will & Grace je že več let med najbolj kakovostnimi. Foto: EPA
Nanizanka Will & Grace je že več let med najbolj kakovostnimi. Foto: EPA
Kritike je Felicity Huffman že večkrat prepričala. Foto: EPA

Poleg ABC-jeve nanizanke je v prav toliko kategorijah nominirana tudi NBC-jeva humoristična nanizanka Will & Grace. Obe televizijski nanizanki sta med drugim nominirani tudi za najboljšo humoristično nanizanko. Največ nominacij tudi tokrat pripada televizijski hiši HBO, ki se bo potegovala za kar 93 nagrad.

Film o Petru Sellersu
Med HBO-jevimi nominiranci velja omeniti zlasti filma The Life and Death of Peter Sellers in Warm Springs, ki sta nominirana v 16 sekcijah. Za hišo ABC je očitno precej uspešno leto, saj je gledalce resnično prepričala z že omenjeno serijo o obupanih ženskah iz predmestja, ki je po uspehu humoristične nanizanke Sam svoj mojster tej televizijski hiši prvič spet prinesla tako veliko nominacij.

Serijo Obupane gospodinje uvršča večina kritikov žanrsko bolj med dramske kot humoristične serije, med nominacijami pa se so se znašle tudi igralke, ki so nominirane za najboljšo igralko (Marcia Cross, Teri Hatcher in Felicity Huffman). Precej nominacij je ABC-ju prinesel tudi triler Lost, ki je prejel 12 nominacij, med tem pa se bo potegoval tudi za emmyja za najboljšo dramsko serijo.

Tudi Zahodno krilo in 24
Med nominiranci za najboljšo dramsko serijo so še NBC-jevo Zahodnje krilo, Foxova nadaljevanka 24 in HBO-jeva Pod rušo ter Deadwood. Lani je bila zmagovalka te kategorije mafijska nadaljevanka Sopranovi, letos pa njeni ustvarjalci niso slišali svojega imena med nominiranci.