Se bo Nicole Kidman podala v mistični svet Philipa Pullmana? Foto: EPA
Se bo Nicole Kidman podala v mistični svet Philipa Pullmana? Foto: EPA

V vlogi Lyre se bo v prvem delu Pulmanove uspešnice Dark Materials predstavila igralka Dakota Blue Richards. Lyra je dekle, ki spozna, da je v središču grozljive zarote in da je usoda številnih otrok odvisna prav od nje. Tako se odpravi daleč na sever, da bi rešila svojo najboljšo prijateljico, tam pa sreča nenavadna bitja, ki spreminjajo obliko, čarovnice in preostala bitja z drugega sveta.

Kot zlovešča gospa Coulter
Nicole Kidman, ki jo je bilo med drugim mogoče videti v filmih Moulin Rouge, Hladni vrh in Ure do večnosti, naj bi nastopila v vlogi gospe Coulter, zlobne predstavnice višjega sloja s skrivnostno preteklostjo, prek katere je povezana tudi z Lyro.

Za režijo bo poskrbel Chris Weitz, ki je med drugim posnel film Vse o fantu s Hughom Grantom v glavni vlogi, začetek snemanja filma je predviden za 4. september v Veliki Britaniji, snemanje pa naj bi stalo 150 milijonov dolarjev. Nazadnje je bilo Nicole Kidman mogoče videti v filmu V objemu čarovnice, med njenimi prihodnjimi projekti pa je treba omeniti Fur in znantvenofantastično srhljivko The Visiting.