Charlie Sheen igra vase zaverovanega, s spolnostjo obsedenega grafičnega oblikovalca, ki se mu, ko ga zapusti dekle, sesuje svet. Foto:
Charlie Sheen igra vase zaverovanega, s spolnostjo obsedenega grafičnega oblikovalca, ki se mu, ko ga zapusti dekle, sesuje svet. Foto:
Roman Coppola je med drugim sodeloval kot soscenarist pri filmih The Darjeeling Limited in Kraljestvo vzhajajoče lune, pri The Bling Ring Sofie Coppole je bil producent, režiral pa je tudi videospote za Mobyja, Fatboy Slima in Marianne Faithfull.

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III so tako posneli z zelo skromnim proračunom, za snemanje pa so uporabili precej režiserjevih osebnih stvari. "Snemali smo na mojem domu, Charlie pa je nosil veliko mojih oblek. Delal sem s prijatelji in sorodniki, snemali smo v moji pisarni, uporabili moj avto. Stvari so potekale precej intimno. To je bil edini način, da nam je uspelo dokončati produkcijo," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal Coppola, ki pravi, da je v Hollywoodu zelo težko dobiti denar za izvirne filme.

Še član dinastije Coppola nima prostih rok
"Skoraj nemogoče je, da bi v Hollywoodu finančno podporo dobil film, ki se ga ne da povezati s kakim precedenčnim primerom in reči: 'Takole bomo s tem projektom dobro zaslužili.' (...) Raje posnamem manj, a bolj izvirne filme, kot pa da režiram stvari, ki se zdijo ... že videne." (Coppola se tako pridružuje vse daljšemu seznamu filmskih ustvarjalcev, ki se pritožujejo nad hollywoodsko produkcijo; Steven Soderbergh in Michael Douglas sta tako, denimo, v Cannesu povedala, da vse več igralcev, režiserjev in scenaristov išče pot nazaj k televiziji, ker ta medij trenutno pušča veliko več ustvarjalne svobode.)

Režiser je dodal, da je z veseljem pomagal svojemu prijatelju, ki je med letoma 2003 in 2011 nastopal v uspešni seriji Dva moža in pol, pri vrnitvi na filmska platna. "Všeč mi je bilo, da že toliko časa ni posnel filma. Zabavno ga je bilo ponovno "vpeljati" na veliko platno." Pred selitvijo na male zaslone je bil Sheen upoštevanja vredna filmska zvezda, ki smo jo lahko videli v dveh delih Napihnjencev, Wall Streetu, Treh mušketirjih in filmu Biti John Malkovich.

Film, ki bi ga kaj lahko posnel Wes Anderson ...
V filmu, ki je svetovno premiero doživel že na lanskem rimskem filmskem festivalu, v Ameriki pa ima omejeno distribucijo (medtem ko o slovenski premieri še ni nobenega glasu), nastopajo še Jason Schwartzman, Bill Murray in Patricia Arquette, postavljen pa je v Los Angeles v 70. letih preteklega stoletja. Zgodba govori o grafičnem oblikovalcu (Charlie Sheen), ki ga zapusti dekle.

Čeprav je imel Coppola - sin Francisa Forda Coppole, brat Sofie Coppole ter bratranec Nicholasa Cagea in Jasona Schwartzmanna - težave s financiranjem filma, pa je toliko bolj zadovoljen s končnim rezultatom. "Vse skupaj se je na koncu izkazalo za blagoslov, saj je treba biti zaradi manj sredstev bolj domiseln pri rešitvah," je pojasnil.