Madonna je igrala v dveh filmih, ki ju je režiral njen mož Guy Ritchie, oba pa sta požela precejšnje neodobravanje. Foto: EPA
Madonna je igrala v dveh filmih, ki ju je režiral njen mož Guy Ritchie, oba pa sta požela precejšnje neodobravanje. Foto: EPA
Veliko prahu pa je dvignila tudi njena posvojitev afriškega otroka Davida Banda. Foto: Reuters

Potem ko njeni igralski podvigi niso doživeli tolikšnih uspehov, kot jih je požela (in jih še žanje) na glasbenem področju, se je Madonna odločila, da bo sedla na režiserski stolček in posnela film. Nastal je film za naslovom Filth and Wisdom, ki so ga opredelili kot nizkoproračunsko na glasbi temelječo komedijo.

Premiera na Berlinskem festivalu
Svetovno premiero bo film doživel februarja na Berlinskem filmskem festivalu, vendar zunaj tekomovalnega programa. Ni pa še znano, ali se bo Madonna premiere tudi udeležila. V filmu igrajo Richard E. Grant, Stephen Graham (Tolpe New Yorka) in Eugene Hutz, ki sicer deluje kot pevec ukrajinske skupine Gogol Bordello, žanrsko opredeljene kot ciganski punk.

Igralka ali pevka?
Zdi se, da se je Madonnia igralska kariera končala po uspešnih vlogah v muzikalu Evita in filmu Desperately Seeking Susan iz leta 1985. Ostale vloge v filmih Shanghai Surprise in Swept Away, ki ga je režiral njen mož Guy Ritchie, pa so ocenjene slabo. Po drugi strani pa je njena glasbena kariera ena izmed najbolj uspešnih karier tega časa, za naslednje leto pa napoveduje še en album.