V Ant-Manu bo Douglas
V Ant-Manu bo Douglas "nori znanstvenik", ki lahko komunicira z žuželkami. Foto: Reuters
Paula Rudda trenutno pri nas lahko vidimo v komediji 33Jebes novice (Anchorman 2). Foto: EPA

Michael Douglas se je namreč pridružil zasedbi novega Marvelovega filma o superjunaku, Ant-Man. V njem bo igral Henryja ("Hanka") Pyma, izumitelja tehnologije, s katero se da človek skrčiti na velikost žuželke. Znano je tudi že, kdo bo človeški "alter ego" Ant-Mana, Scott Lang; to bo sicer iz romantičnih komedij najbolj prepoznavni Paul Rudd.

"V Marvelovem filmu sem si želel nastopiti že tako dolgo," je ob razglasitvi vesti izjavil Douglas. "Scenarij je zelo zabaven in režiser dober. Dylanu (igralčevemu 13-letnemu sinu, op. n.) bo vse skupaj neznansko všeč. Končno bo imel moj film, ki ga bo lahko gledal." O za marsikoga presenetljivem zasuku njegove kariere pa: "Včasih - recimo, kadar si te niso predstavljali kot Liberaceja - moraš ljudi malo vreči iz tira in se pozabavati."

Hank Pym se je prvič pojavil v 27. delu Marvelovega stripa Tales to Astonish, januarja 1962. Predsednik studia Marvel Kevin Feige je izjavil, da ga bo Douglas gotovo igral "s karizmo in pokončnostjo". Premiera Ant-Mana, ki ga bo režiral Edgar Wright, je napovedana za julij naslednjega leta. Wrighta sicer najbolj poznamo po komični trilogiji "Cornetto" (komedije Shaun of the Dead, Hot Fuzz in The World's End).

Ni še znano, kakšen zaplet Ant-Mana sploh bo, je pa imel Disney (lastnik Marvela) v zadnjem času precej uspeha s stripovskimi adaptacijami, kakršni sta bili Maščevalci in Iron Man 3.