Daniel Craig je v filmu Spectre vlogi Jamesa Bonda nastopil četrtič, najdlje pa sta se v vlogi slavnega agenta zadržala Sean Connery in Roger Moore - prvi se je v omenjeno vlogo prelevil šestkrat, drugi pa sedemkrat. Foto: IMDb
Daniel Craig je v filmu Spectre vlogi Jamesa Bonda nastopil četrtič, najdlje pa sta se v vlogi slavnega agenta zadržala Sean Connery in Roger Moore - prvi se je v omenjeno vlogo prelevil šestkrat, drugi pa sedemkrat. Foto: IMDb
Daniel Craig
Danes 48-letni Britanec je status svetovnega zvezdnika dosegel leta 2006 s filmom Casino Royale, v katerem je upodobil Jamesa Bonda. "Vloga Bonda mi je spremenila življenje," je leta 2011 dejal Craig. Foto: Reuters

kandidatom za novega Bonda, kot so Idris Elba, Tom Hiddelston, Aidan Turner in od nedavnega tudi Tom Hughes, se pridružuje ponovno nihče drug kot James Bond zadnjega desetletja - Daniel Craig.

Craig, ki je igral glavnega protagonista že v štirih bondijadah, je pred časom precej kategorično zavrnil možnost, da bi ponovno nastopil v tej vlogi. Vendar naj bi se Sony ob pomanjkanju pravega navdiha, komu tokrat nameniti "licenco za ubijanje", ponovno zazrl h Craigu.

Igralec je lani v intervjuju za britanski Time Out na vprašanje, ali bi za vlogo kandidiral znova, odgovoril: "Zdaj? Raje bi razbil kozarec in si prerezal zapestje." Dodal je: "Ne, trenutno ne. Sploh ne. Prav je tako. Končal sem to, treba je storiti korak naprej."

Vendar se je izkazalo, da je bila ta izjava pretirana, in Craig je po novem dejal, da ne izključuje možnosti, da si premisli glede izstopa iz franšize, poročajo tuji mediji.

Zagotovo brez prejšnjega režiserja
Nadalje pišejo še, da je Craigu to javno izražanje odpora do nadaljevanja morda celo pomagalo do Sonyjevih prizadevanj, da ga ponovno spravijo pred svoje kamere. "Vsakdo ve, kako zelo ga obožuje ekipa, in ideja, da bi ga izgubili v tako ključnem trenutku za franšizo - kar se tiče vodstva studia -, ne pride v poštev."

Tako naj bi Sony Craigu ponudil 150 milijonov dolarjev za dva nadaljnja filma, ki naj bi ju posneli drugega za drugim. A tudi če Craig privoli, naj bi bila končna odločitev v rokah izvršne producentke Barbare Brocolli.

Na režiserski stolček pa po lastni odločitvi za nobenega izmed teh dveh načrtovanih filmov ne bo sedel Sam Mendes, ki je posnel oba predhodnika, in sicer Skyfall in Spectre.