Novico so v svet poslali kar prek Twitterja. Foto: Twitter
Novico so v svet poslali kar prek Twitterja. Foto: Twitter
Ena od peščice objavljenih fotografij igralske in tehnične ekipe filma. Foto: LucasFilm

Vest je studio v svet poslal kar prek uradnega profila franšize na Twitterju, skupaj z obvestilom, da je snemanje težko pričakovanega filma končano. Objava je na laž postavila številne špekulacije, med drugim to, da naj bi bilo filmu naslov The Ancient Fear.

Producentka Kathleen Kennedy je že prejšnji mesec razkrila, da se snemanje približuje koncu. Pravzaprav je - glede na to, kakšno je zanimanje javnosti za projekt - presenetljivo, da je ekipi uspelo vsebino in zaplet novega filma ohraniti skrivnost (pa so jih radovedneži med drugim tudi preletavali z brezpilotnimi letali in celo dobili fotografijo napol zgrajenega Milenijskega sokola.) Prva klapa je maja 2012 padla v britanskem studiu Pinewood, a so morali že avgusta za dva tedna delo prekiniti, ker si je Harrison Ford na snemanju zlomil nogo.

Warwick Davis, ki je v Fantomski prikazni igral sužnja na Tatooinu, je že objavil, da ima vlogo v nadaljevanju, že dalj časa pa je znano, da se v franšizo vračajo Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Kenny Baker in Peter Mayhew.

Skrivnostni Cumberbatch
V ospredju pa bodo seveda najverjetneje novi obrazi, denimo John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Domhnall Gleeson in Lupita Nyong'o.

Prejšnji teden je val govoric sprožil tudi Benedict Cumberbatch, ki med gostovanjem v šovu Grahama Nortona ni hotel izrecno zanikati, da je ima vlogo v novem filmu. "Bil sem na snemanju. Neverjetno je bilo," mu je ušlo, preden se je očitno pokesal in na vsa podvprašanja odgovoril le še z "Brez komentarja.". "Najbrž ničesar ne bi smel reči."

Star Wars: The Force Awakens v kinematografe prihaja šele 18. decembra 2015, režiral pa bo J. J. Abrams, ki je leta 2009 ponovno oživil tudi franšizo Zvezdne steze.