Robert Redford se s Paulom Newmanom že dogovarja o ponovnem druženju na platnu. Foto: EPA
Robert Redford se s Paulom Newmanom že dogovarja o ponovnem druženju na platnu. Foto: EPA
Paul Newman
Paul Newman naj bi z Robertom Redfordom zadnjič zaigral v filmu A Walk in the Woods. Foto: EPA

Potem ko so se pred nekaj meseci v medijih že pojavile novice, da nameravata igralca skupaj še zadnjič nastopiti v filmski priredbi romana Billa Brysona A Walk in the Woods, je na tiskovni konferenci v New Yorku Redford povedal, da ne želi govoriti o stvareh, ki še niso dorečene. Igralca se že nekaj let dogovarjata o ponovni združitvi na filmskem platnu, a vse doslej po Redfordovem mnenju nihče ni imel dovolj dobre ideje, kaj posneti.

Čeprav 68-letni igralec ni želel razkriti podrobnosti o novem projektu, pa je kljub potrdil dogovarjanje z 80-letnim Newmanom.

Legendarnemu igralskemu paru, ki je skupaj nastopil v filmih Butch in Casasidy in the Sundance Kid leta 1969 ter Želo leta 1973, so že večkrat ponudili snemanje nadaljevanja teh filmov, a so bili predlogi po njunem mnenju preslabi, da bi jih uresničila.

Redford še drugič v Kandidatu
O snemanju nadaljevanj je Redford še povedal, da se obeta le drugi del filma Kandidat iz leta 1972, v katerem je nastopil v vlogi demokratskega kandidata za senatorja, ki nima nobenih možnosti za zmago, njegove nazore pa mu kmalu uniči kruta realnost politike. V nadaljevanju naj bi igralec predstavljal istega moškega, ki je zdaj, po 30 letih, postal ameriški predsednik.