Kot stripovski zlobec se je Deadpool prvič pojavil leta 1991, a je bralcem pozneje zelo prirasel k srcu. Foto:
Kot stripovski zlobec se je Deadpool prvič pojavil leta 1991, a je bralcem pozneje zelo prirasel k srcu. Foto:
Takole se je aprila na Twitterju med snemanjem dokumentiral Ryan Reynolds. Foto: Twitter

Marvelov filmski studio doslej še ni odobril spektakla, ki bi zaslužil višjo cenzorsko oznako od PG-13; nočejo si pač krčiti potencialnega ciljnega občinstva. A ravno Deadpool, v katerem bo nekdanjega plačanca igral Ryan Reynolds, bo menda prebil to magično mejo. "Deadpool bo odločen R," napoveduje producent Simon Kinberg, ki je v preteklosti produciral, denimo, že Može X (Dneve pretekle prihodnosti). "Nazorno bo. Nobenih tabujev nimamo. Lahko se bodisi zavežeš res šokantnemu, meje premikajočemu filmu - ali pa se ne."

Fincherjevski ton
In čeprav bo za režiserja to šele prvi celovečerni projekt, pa vendarle ni brez izkušenj: Tim Miller je oblikoval uvodno špico za ameriško adaptacijo Dekleta z zmajskim tatujem, ki jo je režiral David Fincher. Tudi za svoj lastni projekt bo navdih iskal pri Fincherju: "Klub golih pesti in Tyler Durden se mi zdita dobra primerjava. Šli bomo v striperske klube, pa v zakotne bare in gnila stanovanja - daleč stran od zlošenega sveta Mož X."

Deadpool, ki je znan kot "plačanec z gofljo", se je rodil kot stripovski zlobec, a se je od takrat že prelevil v fenomen silno ljubega antijunaka. Ima podobne zdravilne moči kot Wolverine, član ekipe Mož X; prav v spin-off filmu te franšize, Origins, je leta 2009 nastopil Ryan Reynolds.

Deadpoolov rod in zgodovina sta namerno nejasna, ima pa eno zelo zanimivo lastnost: zaveda se, da je stripovski junak, in pogosto tudi poruši t. i. "četrto steno" in se izrecno obrne na bralca. V filmski adaptaciji bo imel tudi pribočnico: Negasonic Teenage Warhead bo Brianna Hildebrand. Njen lik, v civilu je znana kot Ellie Phimister, se v stripih po navadi pojavlja ob Možeh X kot učenka telepatinje Emme Frost.