Prizor iz filma Jana Cvitkoviča Odgrobadogroba. Foto: RTV SLO
Prizor iz filma Jana Cvitkoviča Odgrobadogroba. Foto: RTV SLO
Ekipa filma Odgrobadogroba
Jan Cvitkovič, Sonja Savič in Mojca Fatur v San Sebastianu. Foto: EPA

Festival bo potekal med 17. in 22. oktobrom, na njem pa si bodo obiskovalci lahko ogledali okoli petdeset filmov. V tekmovalnem programu pa se bo za festivalsko nagrado (zlato kolesce) borilo deset celovečernih filmov, ravno toliko kratkih filmov in ducat dokumentarcev. Naj film po izboru gledalcev pa bo prejel nagrado VIP.

Od Cvitkoviča do Eisensteina
Festival bo potekal v kinodvorani študentskega centra, ob odprtju pa si bodo gledalci lahko ogledali Cvitkovičev film, ki je pred kratkim na filmskem festivalu v San Sebastianu v Španiji prejel tudi nagrado altadis za najboljši prvi oziroma drugi film. Za sklep festivala pa bo na velikem platnu projekcija najnovejše digitalizirane vojne drame Podmornica Potemkin Sergeja Eisensteina in Grigorija Aleksandrova, ki jo bodo predvajali ob živi orkestralni glasbi.

Domača filmografija ima Kokice
En festivalski dan pa so namenili tudi filmom režiserk, zadnji dan festivala, na katerem bodo vse projekcije brezplačne, pa bodo na sporedu filmi slovitih režiserjev (Francis Ford Coppola, Roman Polanski, Emir Kusturica, Luc Besson). Organizatorji festivala niso pozabili niti na filme domačih režiserjev, te bodo namreč predvajali v posebni sekciji, ki so jo poimenovali Kokice.