Tudi po podelitvi četrte zlate role si je film ogledala polna kinodvorana gledalcev v Koloseju. Foto: Stane Sršen
Tudi po podelitvi četrte zlate role si je film ogledala polna kinodvorana gledalcev v Koloseju. Foto: Stane Sršen
Marko Naberšnik za MMC
Četrta zlata rola za Petelinji zajtrk

V ljubljanskem Koloseju so tako na torkov večer "uradno" podelili četrto zlato rolo Petelinjemu zajtrku režiserja Marka Naberšnika, ki je za svoj celovečerni prvenec napisal tudi scenarij po istoimenskem romanu Ferija Lainščka. Glavne vloge v "Zajtrku" so prevzeli Vlado Novak, Primož Bezjak, Pia Zemljič in Dario Varga, v filmu pa se na kratko pojavi tudi hrvaška popdiva Severina.

Kot je znano, (prvo) zlato rolo prejmejo slovenski in koprodukcijski filmi, ki so v kina privabili več kot 25.000 gledalcev. Romantična komedija, ki se odvija v Gornji Radgoni, se je tako uvrstila takoj za Kajmak in marmelado Branka Djurića, ki si še vedno lasti prvo mesto (155.070 gledalcev), in za film To so gadi režiserja Jožeta Bevca (ki si ga je le v Ljublajni ogledalo 112.394 gledalcev) na drugem mestu lestvice najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

Ljubljenec občinstva
Film je od 17. oktobra dalje, ko se je zgodila njegova slovenska premiera, prehitel celo ameriške uspešnice (Sedem dni skomin, Jagenjčki in levi, Kraljestvo in Žaga 4) in v manj kot treh tednih predvajanja presegel mejo 50.000 gledalcev, kar mu je prineselo dve zlati roli. Do druge polovice novembra si je film ogledalo že več kot 75.000 ljudi, 18. decembra pa je število gledalcev preseglo "magičnih" 100.000.

Napovedujejo pa, da bo Petelinji zajtrk ob koncu tega leta dosegel gledanost nekaterih velikih uspešnic, kot so Harry Potter: Feniksov red, Ratatouille in Shrek 3. Vsekakor se zdi, da je Petelinji zajtrk ljubljenec slovenskega občinstva, kar je nakazala že nagrada občinstva na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

MMC je obiskal podelitev četrte zlate role Petelinjemu zajtrku, ob tej priložnosti pa smo poklepetali tudi z režiserjem Markom Naberšnikom. Kakšno je bilo vzdušje v Koloseju in kaj v prihajajočem letu načrtuje mladi režiser, si oglejte v priloženih videoposnetkih.

L. Š.

Marko Naberšnik za MMC
Četrta zlata rola za Petelinji zajtrk