Serijo so posneli v dveh poletnih tednih. Foto: RTV SLO
Serijo so posneli v dveh poletnih tednih. Foto: RTV SLO
Sabina Cvilak in Jure Ivanušič
Jure Ivanušič je poznan kot igralec in pevec.
Snemanje serije Mi se mamo radi
Ker so Mi se mamo radi ekspresno hitro posneli, časa za zabavo ni bilo, so se pa z ekipo odlično razumeli. Foto: RTV SLO

Glavni igralec nove serije TV Slovenija je v spletni klepetalnici MMC-ja povedal, da so vseh 13 delov serije posneli poleti v dveh tednih, zato časa za zabavo med snemanjem ni bilo, mu je pa režiser Vojko Anzeljc, ki mu je vlogo tudi ponudil, zadnji dan snemanja na srce položil, da je "zadnjič zamudil".

Pomagata fotografski spomin in urjenje
Z vlogo, na katero se je začel pripravljati lani poleti, je Ivanušič zadovoljen. Kot je dejal v klepetalnici, je želel oblikovati "komično vlogo - vendar ne na prvo žogo. Želel sem karakterno komedijo in mislim, da nam je uspelo". Ivanušič, ki je najprej želel študirati matematiko, z učenjem besedila sicer nima težav, saj ima fotografski spomin, tega pa mu nenehno utrjuje tudi igralski poklic. Nanj lahko gleda z distance, kar mu omogoča ukvarjanje z glasbo, po čemer je tudi poznan. Svojih glasbenih sposobnosti pa v nadaljevanki ne bo uporabil, saj pravi, da je vlogo oblikoval kot igralec, ne kot glasbenik.

Smeh daje iluzijo bližine
Med gledanjem serije, ki je na sporedu ob sobotah ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija, je nekatere zmotil smeh, ki spremlja nekatere prizore, kar je precej v navadi pri britanskih oddajah. Ivanušič je morebitne kritike odpravil z argumentom, da so se ustvarjalci dolgo pogovarjali o tem, ali naj smeh dodajo ali ne, nato pa je pretehtalo "golo dejstvo, da je smeh tista stvar, ki gledalcu pred TV-ekranom (navadno je to eden ali dva, v redkih primerih več ljudi) da iluzijo, da pred TV-jem ni sam - oz. da doživlja ogled komedije skupaj z drugimi ljudmi. Hkrati pa je to žanrska poteza, preverjena po vsem svetu." Se je pa igralec glavne vloge vprašal, ali je smeh umeščen na prava mesta.

Snema film in album
Trenutno Ivanušič, ki izzive najde tako v igranju pred živim občinstvom kot pred objektivi kamere, snema film Francija Slaka, pripravlja pa tudi nov album, ki bo bolj rokersko obarvan, kot bi to mogoče pričakovali od ustvarjalca, ki velja za šansonjerja. Šansoni so mu všeč predvsem zaradi besedila, saj je šanson po definiciji uglasbena poezija, kot je povedal sam, a opozoril, da sta tudi Nick Cave in Tom Waits zanj krasna šansonjerja.

Posnel bi Alamuta - idejo pa ponuja tudi drugim
Ustvarjalec se je spoprijel že z najrazličnejšimi izzivi, od igranja na odru do snemanja filmov in nadaljevank ter režiranja, na turneji je sodeloval z Radom Šerbedžijo, nalog in želja pa mu ne zmanjka. Če bi imel na voljo neomejena sredstva, bi se takoj lotil filma, ki bi ga posnel po Bartolovem Alamutu, ali pa bi začel delati na scenariju za "Črne maske" po drami Leonida Andrejeva. "Upam, da mi bo sedaj kdo ukradel te ideje in nekje še denar in bo pričel delati na tem," je svojo idejo ljudem z debelejšo denarnico ponudil v spletni klepetalnici.