Voditelja Josa Bauerja igra Jonas Žnidaršič, ki je s svojo vlogo tudi najbolj prepričal žirijo Festivala slovenskega filma. Foto: Kolosej. Foto:
Voditelja Josa Bauerja igra Jonas Žnidaršič, ki je s svojo vlogo tudi najbolj prepričal žirijo Festivala slovenskega filma. Foto: Kolosej. Foto:
Kruha in iger
Film, ki ga je režiral Klemen Dvornik, ta teden prihaja na redni spored kinematografov. Foto: Kolosej
Val 202: Pogovor z družino Novak na premieri Kruha in iger

Ko se je družina Novak odpravila v Ljubljano na kviz, je bilo Velenje še Titovo, Kolo sreče pa je pred male zaslone zvabljalo gledalce vseh generacij. Zgodba v filmu Kruha in iger je torej resnična zgodba resničnih Novakovih, pravzaprav se je zares zgodila približno polovica filmske pripovedi, pojasnjuje družina danes. Kako je potekala družinska odprava v Ljubljano v tistih dneh konec 80. let, prisluhnite v priloženem pogovoru Nejca Jemca z Vala 202 z Novakovimi.
Obenem pa se lahko potegujete za brezplačni vstopnici za ogled filma v ljubljanskem in mariborskem Koloseju, kamor prihaja na redni spored film, ki je nastal v produkciji Televizije Slovenija in studia Arkadena, v četrtek.


Kako do svoje vstopnice?
Do petka, 24. februarja, bomo vsak dan enemu izmed bralcev podelili dve vstopnici za ogled predstave Kruha in iger v ljubljanskem ali mariborskem Koloseju. Na naš elektronski naslov nam pošljite odgovor na vprašanje: imenujte vsaj eno nagrado, ki jo je film Kruha in iger prejel na zadnjem Festivalu slovenskega filma. Pošljite nam svoje ime in priimek, telefonsko številko in naslov. Žrebali bomo vsak dan ob 18.00. Odgovore je koristno prilepiti tudi na zid Facebookove strani MMC Kultura, kjer bomo v petek ob 10.00 izžrebali dobitnika filmskega plakata. Nagradna igra se konča v petek, 24. 2., ob 10.00.
Prvi, ponedeljkov izžrebanec je Aleš Ogorevc iz Cerkelj. Torkova izžrebanka je Maša Rošić iz Kranja, sreda pa je srečo prinesla Martinu Šteharniku iz Čemšenika. V četrtek je dve vstopnici dobila Mojca Serdt iz Ljubljane. Zadnja, petkova nagrajenka je Doroteja Marinko iz Ljubljane. Plakat prejme Martina Skočir.



Zgodba Novakovih je nekoč prišla torej na uho Jaše Sketlja, ki se je z bratom Matjažem odločil napisati scenarij, pri tem pa jima je priskočila na pomoč še Barbara Zemljič. Zgodba gre nekako takole. Novakove iz Titovega Velenja izžrebajo za sodelovanje v priljubljeni televizijski oddaji, toda že na poti v Ljubljano naletijo na težave z razgretima policistoma. Ko naposled prispejo na televizijo, jih čakajo nove težave, nesramnost sotekmovalcev, zoprna režiserka in zapeljivi voditelj Jos v podobi Jonasa Žnidaršiča. Za pravo zmedo v filmu skrbijo še Peter Musevski, Saša Pavček, Jurij Drevenšek, Janez Škof, Igor Žužek, Zvezdana Mlakar in Gašper Tič.

Val 202: Pogovor z družino Novak na premieri Kruha in iger