Potep Davida Čeha. Foto: RTV SLO
Potep Davida Čeha. Foto: RTV SLO

Tako je predsednik strokovne žirije natečaja 55 sekund, Goran Vojnović, utemeljil odločitev o zmagovalcu kategorije zgodnjih prijav.
Očitno pravi pristop avtorja pa ni bil zgolj naključje, saj je ta ob obisku Televizije Slovenija, kjer je na svoje veliko veselje prejel kamero za športno snemanje, na vprašanje, kako se je lotil idejne zasnove, odgovoril: "Hotel sem narediti nekaj enostavnega in gledljivega."

Zadovoljen z odzivom sodelujočih je tudi vodja projekta Tomo Berdajs: "Povedati filmsko zgodbo v 55 sekundah morda zveni enostavno, vendar spodoben izdelek zahteva od avtorja kar precej razmisleka in truda. V preteklem mesecu in pol se je v naši galeriji nabralo lepo število kreativnih izdelkov in žirija z izbiro končnega zmagovalca ne bo imela lahkega dela. Na žalost pa nemalo sicer odličnih del krši določila splošnih pogojev sodelovanja, predvsem z uporabo avtorsko zaščitene glasbe, zaradi česar ne bodo mogla biti v igri za nagrado."

Spletni natečaj Televizije Slovenija 55 sekund se počasi bliža sklepni fazi. V igri ostajata še nagradi za zmagovalca po izboru občinstva (delo, ki bo prejelo največ glasov) in za absolutnega zmagovalca natečaja, ki ga bo izbrala strokovna žirija. Rok za prijavo se izteče 15. oktobra ob polnoči.

Najboljši filmčki kmalu tudi na malih zaslonih
Vendar uradni konec natečaja ne bo pomenil tudi dejanskega konca te zgodbe, saj si poleg končnih zmagovalcev pozornost zasluži tudi večje število del, ki izkazujejo dobro idejo in veliko vloženega truda v izvedbo. Uredniški izbor najprimernejših filmčkov bo zato predstavljen tudi v okviru našega televizijskega programa. Od 16. oktobra dalje jih bomo lahko gledali v video-glasbeni oddaji Točka, ki je na sporedu od ponedeljka do petka, na drugem programu.