V vlogi J. R. Ewinga bo nastopil John Travolta. Foto: EPA
V vlogi J. R. Ewinga bo nastopil John Travolta. Foto: EPA
Zasedba nadalikevanke Dallas
Nadaljevanka je bila na sporedu do leta 1991.

Režiserka, ki se je zahodnemu občinstvu vtisnila v spomin predvsem z režijo filma Zadeni kot Beckham, je povedala, da je zadovoljna, da se je iz pogovorov obrodilo sodelovanje, še posebej po taki odmevnosti v medijih.

V filmu Dallas bo v vlogi J. R. Ewinga, ki ga je v nadaljevanki upodobil Larry Hagman, zaigral zvezdnik Briljantine John Travolta, Shirley MacLaine pa bo nastopila v vlogi Eleanor Southworth "Miss Ellie" Ewing. Chandhova je razkrila tudi, da sta blizu dogovoru za sodelovanje pri filmu tudi zvezdnica Jennifer Lopez, ki naj bi zaigrala Sue Ellen Ewing, in Luke Wilson, ki naj bi upodobil Bobbyja Erwinga.

V filmu ne bo pretresov
Film, ki naj bi na velika platna prišel že prihodnje leto, naj bi se močno držal zgodbe iz televizijske nadaljevanke, zato občinstva ne bi smelo nič presenetiti. Malce se bodo spremenili samo glavni liki, katerih karakterji naj bi bili veliko bolj skrajni, kot so bili v nadaljevanki. Režiserka z indijskimi koreninami pravi, da je presenečena, ker se nad prihajajočim snemanjem tako navdušujejo Britanci. Pravi, da je zato še bolj odločena posneti dober in sodoben film, ki pa ne bo poteptal romantičnih spominov ljudi na nadaljevanko.

Chandha predeluje tv-nanizanke
Sprva naj bi film Dallas režiral avstralski filmar Robert Luketic, vendar je v začetku aprila od projekta odstopil zaradi razhajanj mnenj o tem, kakšen naj bi film bil. Kultna ameriška limonada Dallas, v središču katere je življenje bogate naftne družine iz Teksasa, je bila na sporedu dolgih 13 let, iztekla pa se je leta 1991. Poleg Dallasa se naj bi Gurinder Chandha lotila še enega "televizijskega" projekta; posnela naj bi namreč filmsko različico televizijske nadaljevanke iz 60. let Sanjam o Jeanni.