Filmski skok v življenje enega najbolj cenjenih rockglasbenikov vseh časov All Is by My Side so premierno predvajali na lanskem filmskem festivalu v Torontu. Foto:
Filmski skok v življenje enega najbolj cenjenih rockglasbenikov vseh časov All Is by My Side so premierno predvajali na lanskem filmskem festivalu v Torontu. Foto:
All is By my side
Imogen Poots je po mnenju Guardiana z vlogo Linde Keith postregla s svojo najboljšo igro do zdaj.

Kitarsko legendo menda brezhibno igra André Benjamin, polovica dvojca, ki ustvarja pod uspešnim imenom OutKast, in glasbenik z nič manj cenjeno samostojno kariero. John Ridley, ki je podpisal z oskarjem nagrajeni scenarij lanske zgodovinske drame 12 let suženj, se v Hendrixovi zgodbi osredotoča predvsem na dve pomembni ženski v glasbenikovi karieri - Lindo Keith in Kathy Etchingham.
Ženski, ki sta s prepletom ljubezni, vztrajnosti in preganjanja odločilno pripomogli k svetovni slavi rokerske ikone, igrata, baje odlični Imogen Poots in Hayley Atwell. Film ne more spregledati niti Chasa Chandlerja, nekoč basista zasedbe Animals, pozneje pa Hendrixovega menedžerja, ki ga igra Andrew Buckley.
Pisalo se je leto 1966
Odločitev, da posname film, je padla, ko je režiser odkril Hendrixovo skladbo Sending My Love to Linda. To je navdihnila ravno Linda Keith, manekenka, ki je Hendrixa prvič slišala igrati leta 1966 v Londonu, kjer zgodba filma All Is by My Side tudi poteka. Ridley se je filma lotil brez predhodnega posvetovanja z dediči avtorskih pravic Hendrixovega opusa, zaradi česar si je pod nosom obrisal dovoljenje za uporabo izvirnih skladb, kar pa po prvih kritikah sodeč filma vendarle ne ohromi.
V Veliki Britaniji je premiera filma, ki so ga sicer pretežno posneli v Dublinu, napovedana za 8. avgusta, v ameriške kinematografe pa po poročanju Varietyja prihaja 26. septembra.