Foto:
Foto:
Craven se je podpisal tudi pod uspešnico Krik.

Toda 67-letni režiser, ki je med drugim posnel grozljivki Mora na ulici brestov in Krik, zdaj obljublja, da bo predstavil tudi svojo "mehkejšo in svetlejšo stran". Craven bi rad dokazal, da zna snemati še kaj drugega kot grozljivke. Za zdaj mu to še ni uspelo.

Craven računa na mlade
"V resnici je, če režira Wes Craven, težko prodati kar koli drugega, kar ni grozljivka, zlasti če gre za romantično komedijo," pravi Craven, ki je kot primer navedel romantično dramo Music of the Heart z Meryl Streep v glavni vlogi. "Preveč ljudi sem že prestrašil, in to je moja velika težava," dodaja režiser. In upa, da bodo nove generacije gledalcev bolj dovzetne za njegove "drugačne filme", ki ne bodo prav nič grozni.

Napisal je jubezensko pismo Parizu
Craven je na drugačno pot stopil že v filmu Paris, je t'aime, "ljubezenskem pismu" Parizu, ki ga sestavlja 18 kratkih filmov, pod katere so se podpisala velika imena, npr. Joel in Ethan Coen, Isabel Coixet, Alfonso Cuarón, Gérard Depardieu, Walter Salles, Tom Tykwer in Gus Van Sant. A tudi tokrat Wes ni mogel popolnoma iz svoje kože - svoj prispevek je posnel na pariškem pokopališču Pere Lachaise. Vendar se je izognil grozljivki in posnel nekoliko čudaško romantično komedijo. Najprej je hotel naplesti zgodbo o Jimu Morrisonu, ki je pokopan v Parizu, a mu niso dovolili snemanja na njegovem grobu. Uspelo mu ni niti z Edith Piaf, zato se je odločil za Oscarja Wilda in ga povezal z mladim parom, ki se sprašuje o prihodnosti razmerja.

Ko zagrizen nasprotnik Busha pobesni
In "grozljivi" Craven ima na zalogi kar nekaj ljubezenskih modrosti: "Če padeš s konja, spet splezaš nanj. Če padeš v ljubezni, konj skoči na te in te potepta. A treba je ohraniti humor." Režiser, ki je zagrizen kritik ameriškega predsednika Busha in invazije ZDA v Irak, je moral te dni zavrniti tudi namigovanja, da so grozljivke in trilerji "krivi" za množične pokole, kot je bil zadnji v Virginiji: "Kar pobesnim, ko začnejo ljudje s prstom kazati na nas, filmarje. Svet je ta trenutek zelo nasilen."