Adam Sandler se znova poteguje za zlato malino v kategoriji glavna moška vloga. Foto: EPA
Adam Sandler se znova poteguje za zlato malino v kategoriji glavna moška vloga. Foto: EPA
Polomija Johnnyja Deppa Osamljeni jezdec je po številu nominacij na drugem mestu.

Komedija, ki predstavlja prigode štirih prijateljev iz otroštva, ko se znova srečajo kot odrasli, je bila pri gledalcih pravi hit, saj je v blagajno prinesla več kot 180 milijonov evrov, kritiki pa so jo raztrgali. Film je nominiran v kategorijah za najslabši film, nadaljevanje, igro in scenarij. Po številu nominacij drugemu delu Odraslih sledita Osamljeni jezdec in Čas po zemlji s po šestimi nominacijami, poroča BBC.

47-letni Adam Sandler je za vlogo Lennyja v drugem delu Odraslih nominiran v kategoriji najslabša glavna moška vloga. To še zdaleč ni njegova prva nominacija: lani se je "potegoval" za nagrado z vlogo v filmu Stari je nor, predlani pa z vlogo v filmu Jack in Jill. Ta je sicer rekorder v zgodovini malin, saj je prejel kar deset malin.

Za maline se letos potegujejo tudi Sandlerjeva soigralca Taylor Lautner (moška stranska vloga) in Salma Hayek (ženska stranska vloga) ter režiser filma Odrasli 2 Dennis Dugan.

Za naziv najslabšega filma se potegujejo Osamljeni jezdec, Čas po zemlji, A Madea Christmas in Film 43.

Nominacije za maline za najslabše, kar je letos v kinematografe poslala hollywoodska produkcija, vedno dan objavijo pred razkritjem nominirancev za oskarje, nagrade pa potem podelijo dan pred oskarji. Tudi letos bo tako. Jutri bo razkrit seznam nominirancev za oskarje, ki jih bodo potem podelili 2. marca, maline pa dan prej.

Po nelaskave nagrade filmski ustvarjalci po navadi ne pridejo osebno, v zadnjih letih sta bili med svetlimi izjemami, ki se znajo pošaliti na svoj račun Sandra Bullock in Halle Berry. Zanimivo, obe sta poleg malin osvojili tudi oskarja za glavno žensko vlogo.

Lani je največ malin, sedem, osvojil zadnji del sage Somrak: Jutranja zarja - drugi del.