Morda malo manj znan podatek je, da so Belfortove eskapade že navdahnile en film, Boiler Room (2000) z Vin Dieslom in Benom Affleckom v glavnih vlogah. Foto: EPA
Morda malo manj znan podatek je, da so Belfortove eskapade že navdahnile en film, Boiler Room (2000) z Vin Dieslom in Benom Affleckom v glavnih vlogah. Foto: EPA

Film The Wolf of Wall Street bo Scorsese posnel po avtobiografiji visokoletečega newyorškega borznega posrednika Jordana Belforta, ki ga je v zapor privedlo razuzdano življenje z drogami, s prostitutkami in z nezakonitim finančnim mešetarjenjem. "Podnevi je služil na tisoče dolarjev na minuto. Ponoči jih je zapravljal za droge, seks in luksuzna potovanja. Od pijanskega izpada, v katerem je potopil jahto, razbil skuter in v hotelski sobi "pridelal" račun za 700 tisoč dolarjev, pa do žene in otrok, ki so ga čakali doma ...", na zadnji platnici obljublja knjiga, po kateri je scenarij napisal Terence Winter (Sopranovi, Boardwalk Empire).

Vse, kar je o filmu zaenkrat znanega, je po besedah producenta Riza Aziza Scorsesejevemu načinu pripovedovanja zgodb pisano na kožo. "V svojem bistvu je to zgodba o novodobnih gangsterjih, tistih, ki so na novo definirali pretiravanje, pohlep in aroganco."

Proračun filma The Wolf of Wall Street je ocenjen na 85 milijonov dolarjev (64 milijonov evrov).

Gangsterji so seveda Scorsesejeva priljubljena tema. Obdelal jo je v filmih Ulice zla (1973), Dobri fantje (1990), Tolpe New Yorka (2002) in Dvojna igra (2006); v zadnjih dveh je zaigral DiCaprio. Igralec in režiser sta sodelovala še pri filmih Letalec (2004) in Zlovešči otok (2010). Za Dvojno igro je Scorsese prejel oskarja za najboljši film, DiCaprio pa je bil za vlogo Howarda Hughesa v Letalcu nominiran za zlati kipec.