Volk z Wall Streeta mu ni prinesel oskarja, a o
Volk z Wall Streeta mu ni prinesel oskarja, a o "Martyjevi" sposobnosti režiranja zgodovinske drame nihče ne dvomi. Foto: Reuters
Trenutno noseča Olivia Wilde je na letošnjo podelitev oskarjev prišla z možem Jasonom Sudeikisom. Foto: Reuters

Ideja se je že pred leti porodila Micku Jaggerju, ki je imel v mislih koncept za celovečerni film, zdaj pa je scenarij za pilotno epizodo morebitne serije spisal Terence Winter (Imperij pregrehe); Winter je s HBO-jem sodeloval že v davnih časih, ko je bil eden od osrednjih scenaristov pri Sopranovih.

V pilotni epizodi serije, ki še nima naslova, je vlogo dobila Olivia Wilde, posneli pa jo bodo poleti. Bobby Cannavale bo igral glasbenega producenta Richieja Finestro, ki skuša svojo hirajočo založbo postaviti nazaj na noge. Olivia, ki je na Twitterju objavila, da "ne bi mogla biti bolj vznemirjena glede vloge," bo njegova žena Devon. Epizodo bo po scenariju Winterja in Georgea Mastrasa (Kriva pota) seveda režiral Martin Scorsese. Vsi trije (in še Mick Jagger) bodo pod projekt podpisani kot izvršni producenti.

Zgodbo bomo spremljali s perspektive Finestre, ustanovitelja in direktorja založbe American Century Records, ki se v obdobju, ko se v ospredje prebijata pank in disko, znajde na prepihu in brez res donosnih izvajalcev. Ker mora obenem radikalno spremeniti svoje življenje, je v razsulu tudi njegovo zasebno življenje, saj se žena Devon vrne k svojemu boemskemu življenjskemu slogu.

Olivia Wilde se v svet televizije vrača prvič po letu 2012, ko se je iztekla zdravniška serija Zdravnikova vest (House); v zadnjem času smo jo lahko videli tako v športni drami Dirka za življenje kot tudi v Oni Spika Jonza. Cannavale prav tako ni počival: imel je eno od stranskih vlog v Allenovi Otožni Jasmine, pred tem pa ga poznamo iz nadaljevank Imperij pregrehe, Will & Grace in Third Watch.