Igralec Jurij Zrnec je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil vesno za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Gremo mi po svoje. Zrnec odigra vlogo starešine, ki taborništvo in vzgojo otrok jemlje preresno ter s tem povzroča številne komične zaplete. Foto: Kolosej
Igralec Jurij Zrnec je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil vesno za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Gremo mi po svoje. Zrnec odigra vlogo starešine, ki taborništvo in vzgojo otrok jemlje preresno ter s tem povzroča številne komične zaplete. Foto: Kolosej
Gremo mi na svoje
Številni zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi liki se v filmu Gremo mi na svoje odvijejo na osupljivo lepih lokacijah Triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju, prijateljstvu in optimističnemu pogledu na življenje. Foto: Kolosej
Gremo mi na svoje
Režiser Miha Hočevar meni, da ima mladinska tematika filma možnost doseči večje število gledalcev, znano ime, kot je Jurij Zrnec, pa bo k večjemu dosegu še dodatno pripomoglo. Foto: Kolosej

V taborniški zgodbi je glavno vlogo prevzel igralec in humorist Jurij Zrnec. Režiser Miha Hočevar o svojem najnovejšem filmu, ki je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva, pravi, da ni zgolj običajen izdelek domače mladinske filmske produkcije: "Naša ideja ni bila narediti samo še enega mladinskega filma, ampak ustvariti huronsko in napeto komedijo na privlačnih lokacijah z odlično produkcijsko kondicijo, ki bo lahko kar se le da dolgo kljubovala času ter združevala otroke in starejše več generacij. Vsem razumljiva tekoča zgodba z mnogo zanimivih in novih obrazov, ki nevsiljivo, med avanturo in humorjem pove še kaj več o življenju, tekmovanju, ljubezni in naravi, bo pritegnila ne samo mladine, ampak tudi malo starejše."

Uradna premiera filma Gremo mi po svoje drevi ob 20. uri v ljubljanskem Koloseju, na rednem sporedu pa bo predvajan od četrtka naprej.

Taborniki v zavetju triglavskega narodnega parka
Zamisel, da bi posnel film o tabornikih, se je režiserju Hočevarju zdela privlačna že zato, ker se vse lahko dogaja v naravi, pod šotori. Film Gremo mi po svoje je zato postavil na prečudovite lokacije triglavskega narodnega parka, kjer se odvijajo zabavni in čustveni zapleti med otroškimi in odraslimi liki. To je po režiserjevem mnenju veliko bolj zanimivo, kot če bi se zgodba odvijala v stanovanjih ali bifejih, kot je običajno v mnogih slovenskih filmih. "Ker sem bil sam tabornik, sem imel nekaj vedenja o tem, obenem pa taka ideja ponuja fini mikrokozmos za obdelavo," je o izbiri tematike še povedal Hočevar.

Igralec Jurij Zrnec je na zadnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil vesno za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Gremo mi po svoje. Zrnec odigra vlogo starešine, ki taborništvo in vzgojo otrok jemlje preresno ter s tem povzroča številne komične zaplete.

Novi filmski spomini na otroštvo za nove generacije
Režiser Hočevar pravi, da je treba v Sloveniji gojiti tako umetniške filme kot filmske zvrsti, ki jih ljudje želijo. Izpostavil je tudi mladinske filme, ki jih primanjkuje, in da morajo tudi nove generacije dobiti svoje spomine na otroštvo prek filma, tako kot ga imajo prejšnje generacije z legendarnimi domačimi otroškimi in mladinskimi filmi, kot so Sreča na vrvici, Ne joči, Peter in Poletje v školjki.

Hočevar pravi, da je dolgo razmišljal o filmu za nekaj mlajše občinstvo. Njegov prvi film Jebiga je bil namenjen starejši mladini, drugi Na planincah pubertetnikom, novi Gremo mi po svoje pa si je zamislil nekoliko širše, za gledalce od 5. leta do starejših generacij. "Če je mladinska tematika, potem seveda to v osnovi pomeni, da je možnost za večje število gledalcev večja, če pa je zraven še Jurij Zrnec, je pa seveda še malo večja," ocenjuje režiser doseg filma in dodaja: "Kolikor smo ga doslej pokazali strokovni publiki v Portorožu na festivalu, vpletenim v film, ekipi in nastopajočim ter njihovim staršem in raznim prijateljem, so vsi, ne glede na leta, zelo zadovoljni."