Zgodba je postavljena v čas pred izvirno trilogijo Georgea Lucasa, ki se je leta 1977 začela z Epizodo IV, Novim upanjem. Tudi štirideset let pozneje v franšizi ne manjka vseprisotnih jurišnikov, eksplozij in akcijskih prizorov. Foto: IMDb
Zgodba je postavljena v čas pred izvirno trilogijo Georgea Lucasa, ki se je leta 1977 začela z Epizodo IV, Novim upanjem. Tudi štirideset let pozneje v franšizi ne manjka vseprisotnih jurišnikov, eksplozij in akcijskih prizorov. Foto: IMDb
Rogue One
Ne bi bila Vojna zvezd, če ne bi razstreljevali te ali one Zvezde smrti ... Foto: IMDb
Rogue One
Dogajanje bo postavljeno v isti svet in kontekst kot prvih sedem epizod, a gre kljub temu za "zaključeno zgodbo". "Super je, da nismo k ničemur zavezani in da smemo biti zato malce svobodnejši, malce pogumnejši. In pri LucasFilmu so nas stoodstotno podprli," je še aprila komentiral režiser. Foto: IMDb

Izvršni producenti pri Disneyju menda "niso bili zadovoljni" s prvo, grobo različico filma v režiji Garetha Edwardsa, poroča neimenovani hollywoodski vir za spletno stran Page Six.

V kinih že decembra letos
Že dolgo pred premiero manično oglaševani blockbuster, v katerem med drugim nastopajo Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen, Diego Luna in Forest Whitaker, trenutno še nosi (delovni?) naslov Rogue One: A Star Wars Story, premiera pa je napovedana za 16. december letos.

A dobro obveščeni vir ima skrb vzbujajoče informacije: "Odgovorni pri Disneyju sploh niso zadovoljni z izdelkom; julija se začnejo štiritedenska, zelo draga dodatna snemanja za Rogue One. Garethovo delo pri Godzilli (2014) je dokaz, da je kos velikim studijskim blockbusterjem, ampak Rogue One ne dosega tega, kar je J. J. Abrams izpeljal s filmom Sila se prebuja. Pri Disneyju se ne nameravajo odreči prednosti in zahtevajo popravke, ker se testno občinstvo ni dobro odzvalo."

Disney: Vse gre po načrtih
Pri Page Six so seveda za komentar prosili tudi Edwardsa, režiserja, ki je znan po tem, da si v svojih filmih upa tvegati, a se na vprašanja za zdaj še ni odzval. Pri Disneyju vztrajajo, da "sta filmska ekipa in studio od samega začetka pričakovala še naknadna snemanja in dodatno ekipo, da bo nastal najboljši mogoči film."

Se vračata Darth Vader in Han Solo?
O sami zgodbi filma ne vemo še skoraj nič, razen tega, da se bomo vrnili v čas po koncu dogodkov v Maščevanju Sitha in pred začetkom Novega upanja - po prvi trilogiji in pred začetkom druge. Krožijo govorice, da bomo spremljali (še eno) misijo upornikov, ki skušajo ukrasti načrte za Zvezdo smrti, preden bi jih Imperij lahko uporabil za svoje zle namene.

V filmu, ki naj bi imel mračnejši, resnejši ton, bo imel vlogo tudi lik Dartha Vaderja, prvega vojaka Imperija, Alden Ehrenreich pa naj bi se pojavil v svoji prvi cameo vlogici kot novi Han Solo.

V glavni vlogi bomo spoznali Jyn Erso (igra jo Felicity Jones, ki se je morda spominjate iz Teorije vsega); že v kratkem uvodniku ji zrecitirajo njen dolgi seznam prestopkov in prekrškov. "To je upor, mar ni?" odvrne Jyn. "Upiram se." Napovednik si lahko ogledate spodaj.