Travolta je trenutno edino zvezdniško ime, ki še vztraja v Dallasu. Foto: EPA
Travolta je trenutno edino zvezdniško ime, ki še vztraja v Dallasu. Foto: EPA
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez ni natančno povedala, zakaj izstopa iz projekta. Menda jo muči pomanjkanje časa. Foto: EPA
Nadaljevanka Dallas je pred male zaslone vabila kar 13 let.

Ko so s kar precej pompa prvič najavili snemanje filma Dallas, je bilo med zasedbo veliko zvezdniških imen, med njimi Jennifer Lopez, John Travolta, Luke Wilson in Shirley MacLaine.

Od te četverice trenutno vztraja le še Travolta, ki bo stopil na mesto Larryja Hagmana. Ta je v nadaljevanki igral J. R. Ewinga, nastarejšega sina Jocka in Ellie Ewing. Tudi režiser ni več ta, kot je kazalo na začetku. Robert Luketic je odšel, namesto njega pa naj bi vskočila Gurinder Chadha, režiserka filma Zadeni kot Beckham.

Bo novi scenarij bolj smešen?
Tudi scenarij ni več isti kot na začetku. Prvi scenarij za fimsko vrnitev Dallasa je napisal Robert Harling - bil je podobno dramatičen kot televizijska serija. A ko so testnemu občinstvu predvajali nekaj poskusnih posnetkov, so se za Harlingov scenarij začeli težki dnevi. Zdaj naj bi bil v fazi "velike predelave", producenti zahtevajo predvsem več smeha, saj zdaj razmišljajo, da bi komedija gledalce veliko bolj prepričala. Neimenovan vir naj bi povedal, da je "scenarij zares zanič." Snemanje naj bi sicer s polno paro steklo še ta mesec, a pravzaprav nobena od glavnih vlog, razen Johna Travolte v vlogi J. R. Ewinga, še ni zasedena. "Pravi čudež bo, če bo ta film spolh kdaj posnet," je slišati v Hollywoodu.

Jennifer je odšla, Paris jih je zavrnila
Travolta je trenutno zaposlen s snemanjem glasbene komedije Hairspray, ki se bo končalo šele januarja. Travolta, ki bo morda edino zvezdniško ime v Dallasu, bo kot najstarejši sin naftnega mogotca nosil največje breme v filmu. Njegovo ženo Sue Ellen (v nadaljevanki jo je igrala Linda Gray) bi morala po prvih napovedih odigrati Jennifer Lopez, a je avgusta brez pravega pojasnila sporočila, da od projekta odstopa. Avgusta je celo Paris Hilton sporočila, da so jo ustvarjalci filma povabili k sodelovanju, a jih je zavrnila, saj "verjame, da ni pripravljena na tako zahtevno vlogo". V Dallasu naj bi Paris igrala Lucy Ewing. Izjave Hiltonove sicer ni potrdil noben ustvarjalec Dallasa.

Dallas so gledali celo Romuni
Žajfnico o bogati družini iz Teksasa so začeli predvajati leta 1978, na televizijskih zaslonih pa je vztrajala kar 13 let. Še danes je Dallas ena najuspešnejših ameriških nadaljevank vseh časov. V 80. letih so jo gledali celo v Romuniji, saj je komunistična vlada Nicolaeja Ceauşescuja menila, da bo nadaljevanka ljudem prikazala pokvarjen in dekadenten kapitalizem. Zgodilo se ni nič takega, saj so Romuni z navdušenjem spremljali dogodivščine družine Ewing in kmalu po diktatorjevi smrti odprli ponaredek dallaškega posestva Ewingovih Southfork Ranch in se nadaljevanki Dallas tako zahvalili, ker naj bi pomagal zrušiti komunistični režim.